Home Featured Foodwalking recept kastanjetaart, lekker in de herfst

Foodwalking recept kastanjetaart, lekker in de herfst

0
Foodwalking recept kastanjetaart, lekker in de herfst

Het is weer herfst en dan betekent kastanjes rapen! Wildplukwandelen in de natuur is blijkbaar ook een nieuwe trend. Dat vraagt om enkele receptideeën. Hier een heerlijk recept kastanjetaart.

Recept kastanjetaart

Voor de vulling:

 • 500 g ongepelde kastanjes (circa 40 stuks)
 • 500 g kwark
 • 250 g ricotta
 • 100 g suiker
 • 3 eidooiers (eiwitten apart opkloppen voor een luchtigere versie)
 • 3 tl kaneel
 • Optioneel: 2 el rum

Voor het deeg:

 • 250 g bloem
 • 125 g boter
 • 100 g suiker
 • 1 eidooier
 • 2 el melk

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C (160° C hete lucht, gasoven stand 3). Was en halveer de kastanjes. Laat de kastanjes 8 minuten pruttelen in kokend water. Meng ondertussen alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot het deeg soepel aanvoelt. Beboter een springvorm van circa 25cm doorsnede en druk het deeg hierin. Haal de kastanjes uit het water, laat rusten in een kom met lauw water, zodat je de kastanjes kan pellen. Pureer de kastanjes en meng er de andere ingrediënten voor de vulling doorheen. Wil je een luchtigere versie, klop de eiwitten dan apart op en spatel het mengsel er als laatste doorheen. Giet de vulling in de springvorm en laat de taart ongeveer 50 – 60 minuten laten bakken. Garneer met poedersuiker en enkele gepofte kastanjes of walnoten. Wie graag stukjes in de taart wil, kan stukjes gepofte kastanje of walnoten doorheen de vulling lepelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + 2 =