Home Lees Far Out Online 2018 > Herfst In de kijker outdoormerk Woolpower: warm van binnenuit

In de kijker outdoormerk Woolpower: warm van binnenuit

0
In de kijker outdoormerk Woolpower: warm van binnenuit

Wie houdt van de outdoors, hoeven we het laagjesprincipe ongetwijfeld niet meer uit te leggen. Maar dat niet alle laagjes je even comfortabel warm houden, dat weet je pas als je ervaart waar outdoormerk Woolpower voor staat: pure natuurproducten van de zachtste en allerbeste kwaliteit merinoswol.

Voor het verhaal van Woolpower reizen we naar Östersund, een klein dorpje in het noorden van Zweden. Hier vind je de naaiateliers en de fabriek van Woolpower, te midden bergen, bossen en meren. Al sinds 1972 maken eerst Gabriel en vervolgens zijn twee zonen Daniel en Adam er thermisch ondergoed en sokken van de beste kwaliteit. Stuk voor stuk tijdloze basisproducten die je warm houden, zonder dat je naar zweet gaat ruiken of klam wordt.

Tijdloze en tegelijk innovatieve collectie

Het leeuwendeel van de producten heeft nog steeds dezelfde look en snit als bij de start van het familieavontuur. Niet zonder reden; de focus ligt op het voortdurend upgraden en verbeteren van hun bestaande collectie. Zo gaat een team van ingenieurs elke dag weer op zoek naar nieuwe vezels om doorheen de wol te weven en de eigenschappen van hun producten nog te verbeteren, zonder de optimale werking van merinoswol tegen te gaan.

Outdoormerk Woolpower

Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoord ondernemen draagt outdoormerk Woolpower hierbij vanaf het begin hoog in het vaandel. Door hun collecties nog steeds lokaal te produceren, beperken ze bijvoorbeeld hun ecologische voetafdruk.

Woolpower Seamstress ThildaWil je weten wie jouw ondergoed, muts, of sokken heeft genaaid? Kijk dan even in het etiket: daar vind je de naam van de naaister. Op de website van Woolpower kun je vervolgens met haar (of hem) kennismaken. Zo is Woolpower met zijn productie en goede en transparante werkomstandigheden ook een warm bedrijf van binnenuit.

Ken je laagjes

In de collectie Woolpower onderkleding vind je zowel onder- als tussenlagen en dit in verschillende diktes. Die diktes worden gemeten in m².

  • Woolpower Lite is een lichtgewicht eerste laag die je steeds kan dragen.
  • De 200g/m² basislaag is bedoeld voor ‘fris’ weer. Dan is deze stof met ‘Terry Loops’ voldoende.
  • Is het erg koud, dan trek je best een extra 400 g/m² kledingstuk boven die eerste laag aan.
  • Voor een avontuurlijk uitje in guur, ijzig weer is een 600 g/m² als tweede laag een uitkomst.

www.woolpower.se
www.hikeaway.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − vijftien =