Home Lees Far Out Online 2018 > Herfst In de kijker outdoormerk Sprayway: goed beschermd de herfst in

In de kijker outdoormerk Sprayway: goed beschermd de herfst in

0
In de kijker outdoormerk Sprayway: goed beschermd de herfst in

Geen betere locatie om regenkledij te bedenken en maken dan een plek waar het veel regent… Wat dat betreft kan de druilerige textielstad Manchester welt tellen. Bijna 45 jaar geleden bedachten John en Simon, de oprichters van het nu toonaangevende outdoormerk Sprayway, er een ambitieus plan, there and then, in hun krap bemeten garage.

Eigenlijk bungelden John Hunt en Simon Wright liever aan een bergwand of over het randje van hun zeilboot. Ingeklemd tussen de heuvels van het adembenemend mooie en heuvelachtige Peak District en de Ierze Zee was er in Manchester aan outdoormogelijkheden in elk geval geen gebrek. Maar ja, je bent jong en je wil wat. Omdat ze uit ervaring wisten hoe belangrijk duurzame en betrouwbare waterdichte outdoorkleding was, ontwikkelden ze hun eigen merk.

Topitems, zelfs 45 jaar later

De topitems in de beginjaren waren de jassen van Sprayway, om mee te zeilen en klimmen, voor de bergsport en regenjassen voor zeer uiteenlopend gebruik. In 1982 lanceerde Sprayway zijn eerste Gore-Tex jas, de Snipe. Een jaar later volgde de Hydro-Dry range. En ook innovaties als Polartec en Gore Windstopper mochten niet in de collectie ontbreken. Sprayway’s focus op de beste technische materialen aan de best mogelijk prijs heeft zijn vruchten afgeworpen; vandaag is de collectie uitgebreider en populairder dan ooit.

Voor àlle outdoorenthousiastelingen

‘For all walks of life’ leest het ticket in de kleding van Sprayway tegenwoordig. De laatste tien jaar is het merk zijn pijlen naast de technische items namelijk meer en meer gaan richten op vrijetijdsgerichte outdoorkledij. Omdat een beklimming bijvoorbeeld voor de meeste mensen geen expeditie is, maar een aaneenschakeling van relaxte, dan weer uitdagende wandelingen. Dit wil uiteraard niet zeggen dat Sprayway-jassen niet tegen een stootje kunnen. Wat dat betreft is en blijft het merk trouw aan zijn roots!

Eerlijke kleren

Sinds 2012 is Sprayway lid van – en Leader binnen – de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in de kledingsector. Verder zijn alle Sprayway-jassen PFC-vrij.

www.hikeaway.be
www.sprayway.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − 9 =