Klim- en Bergsportfederatie bestaat 10 jaar!

Klim- en Bergsportfederatie bestaat 10 jaar

De Klim- en Bergsportfederatie viert haar tienjarig bestaan en blikt terug op een opmerkelijk decennium. De federatie is exponentieel gegroeid: op amper zeven jaar tijd is het ledenaantal met een derde toegenomen tot voorbij de historische mijlpaal van 12.000 leden. Ook het aantal aangesloten sportclubs is bijna verdubbeld: van 15 naar 29.

Intussen telt Vlaanderen maar liefst veertig klimzalen en behoren onze atleten tot de wereldtop. Kortom, klimmen is hot, en niet alleen in Vlaanderen. In 2020 maakt sportklimmen haar Olympisch debuut op de spelen in Tokyo. De 18-jarige Lukas Franckaert (Belsele) nam begin oktober 2018 deel aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires en werd vierde!

Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan trapt de Klim- en Bergsportfederatie de discussie ook af rond veilig klimmen met nieuwe uitdagingen, want ook in het volgende decennium staat veiligheid en risicomanagement centraal.

Tijdens de persconferentie tekende Dani Arnold nog present, de Zwitserse alpinist die de hele wereld verraste door de noordwand van de Matterhorn solo te beklimmen in de onwaarschijnlijke tijd van 1 uur en 46 minuten, twintig minuten sneller dan zijn landgenoot Ueli Steck. Lees hier zijn gesprek met de KBF over snelklimmen, veiligheid en de man zelve uiteraard.