Home Bestemmingen Wielrennen op Tenerife: de koninginnenrit naar de Teide

Wielrennen op Tenerife: de koninginnenrit naar de Teide

0
Wielrennen op Tenerife: de koninginnenrit naar de Teide

Tenerife heeft best wel wat te bieden voor de gemiddelde wielerliefhebber, al moet je om te wielrennen op Tenerife wel bereid zijn om de nodige hoogtemeters te verteren. Wij mochten ons twee dagen uitleven en trokken richting het Anaga Rural Park en eindigden met de koninginnenrit van het eiland: de beklimming van de Teide.

Tekst: Kurt Aerts

Vanuit La Laguna, het noordelijk gelegen universiteitsstadje, zit je vlak aan Anaga Rural Park. Dit noordelijk gelegen groene gebied is absoluut de moeite om ’s te verkennen: er zijn heel wat mooie vergezichten te bespeuren en één van de meest gefotografeerde stranden van Tenerife is hier te vinden. De route die we zouden volgen, was maar een luttele 39 kilometer, maar dankzij de verschillende beklimmingen werd het toch interessant. En op het einde kan je makkelijk nog wat extra kilometers maken om tenslotte te gaan pootjebaden op Playa de Las Teresitas, het strand waarover we het eerder hadden. Idealer wordt het niet!

Piekfijne wegen

Het zware werk was voor een andere dag. Nu ja, zwaar… Het zou vooral de eerste 31 kilometer lastig worden, want daarna ging het 40 kilometer naar beneden, zo werd ons gezegd. Qua route kozen we voor de makkelijkste oplossing: vanuit Chio aan de westkant van de Teide rijd je naar boven, waarna je richting het zuiden via Vilaflor terug afdaalt. De weg is er minder bochtig, waardoor het stijgingspercentage regelmatiger is. Maar de eerste twee uur moest er dus zo’n 1500 meter geklommen worden.

Eén voordeel hebben de wegen in Tenerife alvast: ze liggen er piekfijn bij. Het is een plezier om er te fietsen en dat hebben we te danken aan Hollywood. Op het maanlandschap dat je terugvindt in de hoogvlakte van de Teide werden al verschillende grote films gedraaid. Met de opbrengsten legde de overheid deze weg naar boven aan – een zaligheid.
Wie na de beklimming via Chio nog niet genoeg heeft gestegen, kan doorrijden tot aan de start van de kabelbaan die naar de top van de Teide gaat. Onderweg passeer je een hotel waar heel wat professionele wielerploegen logeren ter voorbereiding op het nieuwe seizoen: je slaapt hier immers op 2.000 meter hoogte.

Wielrennen op Tenerife, een voltreffer!

Wij hadden echter al voldoende geklommen, dus namen we de korste weg. Richting Vilaflor was het nog even doorbijten, want de nijdigste stukjes waren voor de laatste drie kilometer gereserveerd. Eens voorbij het hoogste punt (zo’n 2.200 meter) volgt één lange, uitgestrekte afdaling. Minder prettig dan het lijkt, want alhoewel het weer ons in de voormiddag bijzonder gunstig gezind was, wacht er tijdens de afdaling een dik wolkendek dat koude en condens op ons afvuurt. Een extra windstopper is hier geen overbodige luxe!

Wielrennen op Tenerife was een absolute voltreffer. Bovendien zijn de prijzen om fietsen te huren hier nog heel schappelijk, dus wie voor enkele dagen wil fietsen, hoeft zijn eigen materiaal niet mee te brengen. Wat ons betreft: voor herhaling vatbaar!

Meer info? www.bikeexperiencetenerife.com

Meer avontuur op Tenerife

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × 5 =