Home Anders Outdoor Paragliden op Tenerife: “Je waant je in de hemel!”

Paragliden op Tenerife: “Je waant je in de hemel!”

0
Paragliden op Tenerife: “Je waant je in de hemel!”
(c) Enminube parapente

De aanwezigheid van wind, warmte en een berg maakt van Tenerife een ideale plek om paragliden te ontdekken. Na onze eerste keer durven we het met de hand op het hart zeggen: van alle valschermsporten die we ooit probeerden, is paragliden op Tenerife degene die ons het meest deed denken dat we konden vliegen.  

Tekst: Kurt Aerts

Paragliden op Tenerife

Eerlijkheidshalve wil ik bekennen dat paragliden me niet ongelofelijk intrigeerde voor de start: tenslotte hang je er bij zo’n duosprong maar wat bij als een vracht die moet gedropt worden. Geef mij liever iets actiever, dacht ik. Maar wanneer je de kans krijgt om het ’s te ervaren, moet je ze nemen, dus haakte ik me die zonnige dag ergens op de flank van de Teide aan m’n piloot vast. En ik heb het me in de verste verte niet beklaagd.

De start is op zich vrij impressionant: vanop een schuine helling loop je richting de diepte, zodat de paraglider zijn dragende werk kan doen. De aanloop was veel korter dan ik dacht: na enkele meters voelde ik de grond lichter worden onder m’n voeten en twee seconden later liep ik nog wel, maar hingen we al in de lucht. Vervolgens lift je jezelf in het ‘zitje’: door het spel van de riemen hang je als vanop een kleine troon voor de piloot of paraglider.

Wat volgde was één van de meest relaxte en ontspannen ervaringen die ik in de lucht ooit had: de stilte, het aanblik van de miniatuurwereld onder je en het haast magische moment wanneer de andere paragliders voor je in de wolken verdwijnen en je je even in de hemel waant: voorwaar, paragliden op Tenerife was een echte openbaring.

35 minuten in de hemel

In totaal ben je zo’n 35 minuten onderweg, maar afhankelijk van de thermiek kan dat meer worden: een geoefende paraglider kan, mits de aanwezigheid van thermiek, gemakkelijk uren in de lucht blijven. Zelfs loopings zijn mogelijk, maar gelukkig houdt mijn piloot dat voor een volgende keer.

Eens we rond de landingszone cirkelen, dalen we boven de oceaan naar beneden. “Dat is de makkelijkste plaats, want op het water heb je geen thermiek”, zo vertelt mijn piloot me – achteraf bekeken is dat logisch, maar als absolute leek sta je er niet altijd bij stil. De landing verloopt bijzonder vlot: te midden van de zonnende locals op het zwarte zandstrand van Puerto de la Cruz heeft zo’n paraglider maar enkele meters nodig om volledig tot stilstand te komen.

Wie toch wat meer sensatie zoekt, kan aan de noordkant van Tenerife ook een acrobatische paragliding vlucht boeken of een lessenreeks volgen om zelfstandig te kunnen vliegen.

Wij gingen paragliden op Tenerife met de heren van Enminube Paragliding – een aanrader!

Meer avontuur op Tenerife

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 5 =