Home Anders Outdoor Avontuur op Tenerife, een outdoor eiland vol verborgen schatten

Avontuur op Tenerife, een outdoor eiland vol verborgen schatten

0
Avontuur op Tenerife, een outdoor eiland vol verborgen schatten

Tenerife is een outdoor eiland waar avontuur, adrenaline en natuur nooit veraf zijn. Zelden werden we zo omvergeblazen door de immense en vaak onverwachte mogelijkheden die het grootste van de Canarische eilanden te bieden heeft. Avontuur op Tenerife? Dat is gegarandeerd. Hier ook de fotogalerij Tenerife.

Tekst: Kurt Aerts

Wanneer je de gemiddelde Belg zou vragen wat de drie populairste plaatsen in Europa zijn om te overwinteren, mag je er zeker van zijn dat Tenerife in dat lijstje voorkomt. De populariteit van het ‘eiland van de eeuwige lente’ bij zonnekloppers is een zegen én een vloek, want er is zoveel meer te zien en te beleven dan de typische toeristische klassiekers zoals Los Cristianos en Playa de las Américas in het zuidwesten.

Uniek veel mogelijkheden

Dankzij het zuiderse klimaat en die imposante vulkaan, de Pico El Teide, herbergt dit stukje land in de Atlantische Oceaan, dat zelfs kleiner is dan de provincie Vlaams-Brabant, een unieke diversiteit aan mogelijkheden. Canyoning, hiken, mountainbiken, duiken of paragliden? Je kan het allemaal op outdoor eiland Tenerife. En het is nog lang niet alles.

Maar waar moet je beginnen wanneer jouw tijd beperkt en de verlanglijst heel erg lang is? Dan is noordelijk Tenerife de aangeraden plek: ruwer en authentieker dan het toeristische zuiden én met z’n prachtige, groene vegetatie een lust voor het oog. Qua temperaturen en neerslag minder populair dan het zuiden, maar de charme van de mooie stadjes en de outdoormogelijkheden maken dat ruim goed.

Outdoor eiland

Wij kozen voor een hike doorheen Teno Rural Park naar het pittoreske Masca, een kayaktocht langsheen de kliffen van Los Gigantes, een afdaling met een paraglide vanaf de flanken van de Teide en tenslotte verkenden we het Anaga Rural Park met een racefiets. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan, besloten we onze tijd te verdelen over twee prachtige hotels. Het Melia Hacienda del Conde in Buena Vista, in het uiterste westen van het eiland, ligt ver weg van het massatoerisme en is een oase van rust en kalmte vlak naast het mooie Teno Rural Park. Golfers kunnen er terecht voor een uniek terrein langs de oceaankant.

De twee laatste nachten van onze vierdaagse brachten we door in het La Laguna Gran Hotel in … La Laguna, jawel. De oude hoofdstad van Tenerife is een waar  epicentrum voor alle mogelijke buitenactiviteiten en hier ervaar je nog het échte Tenerife. La Laguna stond trouwens model voor heel wat koloniale steden in Cuba en Peru, waardoor je je soms veel verder weg waant. Daarnaast is San Cristobal de La Laguna zowat de toegangspoort tot het mooie Anaga Rural Park.

Avontuur op Tenerife

www.spain.info
www.facebook.com/spain.info

 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

18 − zes =