Osprey viert 25 jaar Women’s Fit: rugzakken afgestemd op de vrouwelijke anatomie

0
26
Osprey viert 25 jaar Women’s Fit

Eigenlijk is het bizar hoe voor sommige merken ‘pink it and schrink it’ nog lijkt te volstaan om van een mannenversie een ‘damesmodel’ te maken. Niet zo voor Osprey, dat dit jaar precies 25 jaar rugzakken ontwikkelt die specifiek zijn afgestemd op de vrouwelijke anatomie. Het verschil? Dat merk je meteen. Kijk maar even naar het rugpaneel.

 1. Osprey viert 25 jaar Women’s Fit Smallere schouderbreedte
  De schouderboog heeft andere proporties dan bij een mannenmodel en kreeg verschillende diktes vulling, om een anatomische pasvorm te creëren die perfect aansluit met de hals, schouders en borst van vrouwen. Uiteraard draagt dit bij aan het draagcomfort en een betere gewichtsverdeling.
 2. Ergonomische schouderbanden
  De ergonomische schouderbanden volgen de contouren van een vrouwelijk lichaam en zitten daardoor veel comfortabeler. Zo krijg je ook tijdens lange tochten met een wat zwaarder bepakte rugzak geen last van vervelende drukpunten.
 3. Kortere romplengte
  De ruglengte zelf is korter, smaller en heeft curves op de juiste plaatsen. Dit geeft je meer bewegingsvrijheid, maar zorgt er ook voor dat de rugzak stabieler ‘zit’, zonder tegen je rug of onderrug te plakken of bijvoorbeeld op je heupen of bovenbillen te gaan knellen.
 4. Speciaal ontworpen heupriem
  De heupriem is zo voorgevormd dat deze beter past omheen de heupen van vrouwen. Ook dit ten voordele een optimale ondersteuning. De heupriem is tevens smaller (in de hoogte), zodat hij niet tegen je onderste ribben of de bovendij knelt.

Osprey heeft damesmodellen ontwikkeld in het hele rugzakgamma (een tegenhanger voor elk mannenmodel!), voor alle soorten activiteiten: de Raven voor op de fiets en de Kitsuma voor wie houdt van hardlopen. De Fairview voor vrouwelijke reizigers. En de Kyte voor lange trektochten of de Tempest als dagrugzak. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag lanceert Osprey een Limited Edition versie van de Tempest 20 in prachtig diepgroen (chloroblast green) en aan de voorzijde een klein ‘25’ logo in het zilver.

www.ospreyeurope.com
#ospreyeurope

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

8 + 16 =