Home Lees Far Out Online 2019 > Zomer Bekende Vlamingen op de loop: Linde Merckpoel

Bekende Vlamingen op de loop: Linde Merckpoel

0
Bekende Vlamingen op de loop: Linde Merckpoel
(c) VRT Studio Brussel

Vlogger en radiopresentatrice Linde Merckpoel loopt graag en veel. Al staan haar loopsessies momenteel op een laag pitje. “Maar dit jaar wil ik opnieuw een marathon lopen”, aldus Linde.

Heb je die afstand al ‘s eerder gedaan?

Linde Merckpoel: “Al twee keer. Zalig! De dag dat ik de marathon moet lopen, vraag ik me wel eens af waar ik aan begonnen ben. Het begin vind ik vreselijk: de stress aan de startlijn, dat is niets voor mij. Maar eens ik vertrokken ben, kan ik er wel van genieten. Wat ik vooral leuk vind, is het geconcentreerde trainen naar dat doel toe. De opbouw waarin je vier of vijf keer per week loopt, het strakke schema… Als je weinig loopt, is door weer en wind naar buiten gaan geen pretje. Eens je die routine vast hebt, kan je dat eigenlijk niet meer schelen. Dan ga je gewoon. Ik vind niks zaliger dan lopen in een goeie regenbui! Het liefst zonder al te veel gadgets. Enkel mijn loophorloge neem ik mee.”

Doe je dat in jouw omgeving?

“Ik woon in Edegem en ik ben gezegend met een heel tof park in de buurt. Aan Fort 5 kan ik een paar grote en kleine toeren doen. De grote is makkelijk drie kilometer, dus dan kom je er wel. Ik kan sinds vorig jaar van thuis vertrekken en langs kleine paadjes aan die ronde beginnen. Op zondag doe ik doorgaans een toer van tien kilometer, in ongeveer een uur. Maar wanneer ik me goed voel, worden dat er makkelijk 15 en ben ik wat langer weg dan gepland.”

Is de runners high je welbekend?

“Ik ben wel fan van het gevoel dat je krijgt wanneer je al twee uur aan het lopen bent en je weet dat je gerust nog kan blijven doorlopen. Je ervaart een soort eindeloosheid. Het verstand op nul en blijven gaan. Voor mij benadert dat heel erg dat zen-gevoel. Ik hou ervan.”

Mik je nog op een bepaalde marathon?

“Ik kies mijn wedstrijden zorgvuldig uit. Tot nu toe heb ik die van Berlijn en Antwerpen gelopen. De marathon van Berlijn is een heel snelle waar wereldrecords worden gelopen, dus heb ik die als eerste gedaan.

In Antwerpen wou ik mijn tijd verbeteren. Dat klinkt misschien onnozel als je pas aan je tweede marathon begint, maar persoonlijk heb ik veel aan het publiek langs de kant en dat was in Antwerpen natuurlijk heel aanwezig. Ik vind het ook leuk om het parcours te kunnen inschatten, dus dat was een bijkomend voordeel.

De marathon van New York zou ik wel eens willen doen, puur voor het evenement zelf. Maar eerst wil ik graag nog één keer mijn tijd verbeteren. Momenteel ligt mijn record op drie uur éénenveertig. Ik zou heel graag eens rond de drie dertig eindigen. Daarna wil ik het wat meer ontspannen aanpakken en gewoon genieten.”

Loop je meestal alleen?

“Trainen voor de marathon doe ik graag alleen, maar na een tijd wordt dat ook saai. Gelukkig loopt mijn lief ook graag. Als hij goed traint, loopt hij net wat sneller dan ik, dus dat is een extra stimulans. Als hij voor me loopt, overstijg ik me altijd een beetje. Het is een goeie haas! (Lacht.) Op zondag heb ik mijn vaste loopvriendin. Dat helpt wel om er iedere keer weer te staan.”

Heb je nog andere doelen?

“Lopen vind ik tot nu toe het leukste, maar ik wil binnenkort wel beginnen boksen. Daarnaast zou ik heel graag trailrunning uitproberen. Het lijkt me heel tof, maar wat me tegenhoudt is de afstand tot de interessante plekken om het te beoefenen. Lopen kan ik overal en altijd. Daarnaast ga ik binnenkort nog eens skiën. Voor het eerst sinds lang heb ik daar weer zin in!”

@lindemerckpoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

10 + drie =