Home Lees Far Out Online 2019 > Zomer Bekende Vlamingen op de loop: Walter Baele

Bekende Vlamingen op de loop: Walter Baele

0
Bekende Vlamingen op de loop: Walter Baele

Behalve acteur en cabaretier is Walter Baele ook in hart en nieren een sportman, die pittige trainingen nooit uit de weg ging noch gaat.

Loop je vaak?

Walter Baele: “Ik loop intensief vanaf mijn twaalf jaar. Toen sloot ik me aan bij een atletiekclub in Waregem. Tot mijn 45ste deed ik competitie: tijdens de intensiefste periode vooral de 400 en de 800 meter, maar daarna focuste ik me meer op langere afstanden, zoals de 20 kilometer van Brussel of de 10 Miles. Nu doe ik het enkel nog recreatief. Zo’n drie à vier keer per week loop ik een tiental kilometer in het Zoniënwoud.”

Waarom loop je?

“Het is het ideale middel om te ontspannen en de beste remedie tegen ziek worden of tegen depressie. Het is een natuurlijke manier om je goed te voelen. Je hebt er ook niet veel voor nodig: het is zo zuiver en eenvoudig. Ik doe het ook zonder hulpmiddeltjes zoals Strava of een hartslagmeter. Gewoon loopschoenen aan en volgens de conditie van de dag het bos in, door weer en wind!”

Heb je een vertrouwde route?

“Ik heb een viertal parcoursen in mijn hoofd. Het ene is wat zwaarder dan het andere, omdat er meer hellingen in zitten. Als ik fysiek wat last heb, kies ik de plattere route. Wanneer het wat pittiger mag, pik ik er de zwaardere uit.”

Als je toch oefent op hellingen, zou je dan een trailrunevent overwegen?

“(Resoluut) Nee. En een marathon ook niet. Ik ben ervan overtuigd dat marathons lopen voor een lichaam slecht is. Het beschadigt je lichaam. Ik ken mijn lichaam goed genoeg: het moet niet langer dan maximum 15 kilometer zijn. Een lichaam vraagt niet om veel langer te lopen. Dat vind ik wel belangrijk: hou het gezond.”

Heb jij plekken in de wereld waar je ooit gelopen wil hebben?

“Eerlijk gezegd: neen. Vroeger zou ik mijn loopschoenen altijd meegenomen hebben, om ook op vakantie te kunnen trainen, maar tegenwoordig neem ik ze juist niet meer mee. Ik kan op vakantie veel meer genieten van een mooie wandeling. Dat is genoeg. De drang om alle dagen te lopen, is weg.”

Welke andere outdoorsporten doe je nog?

“Als ik op vakantie ben in Frankrijk, ga ik fietsen. In de Gorges du Tarn, in de Cevenne. Dat zijn pittige hellingen, maar het zijn geen cols buiten categorie. Ze gaan tot zo’n 1000 meter hoogte, en dat vind ik prima.”

www.walterbaele.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 − een =