Home Fietsen Even voorstellen: Polar V650 GPS-fietscomputer

Even voorstellen: Polar V650 GPS-fietscomputer

0
Even voorstellen: Polar V650 GPS-fietscomputer
Copyright: www.polar.com - Polar V650

De Polar V650 GPS-fietscomputer is vooral gericht is op actieve wielrenners en mountainbikers, en helpt hen nog meer uit hun fietstrainingen te halen. De V650 beschikt echter ook over handige functies die bij andere sporten van pas komen. In Polar Flow Webservice heb je bijvoorbeeld de keuze om een breed scala aan sporten te tracken, en vanzelfsprekend bijbehorende routes te downloaden voor je navigatie – ook handig voor je zondagse wandeling.

Polar V650 GPS-fietscomputer

Er zijn verschillende gps-fietscomputers op de markt, de V650 van Polar is een betaalbaar instapmodel met zowel de vaste data als snelheid, afstand en hoogtemeters, als ook de mogelijkheid om nieuwe routes te verkennen via de fietsnavigatiefunctie.

De koppeling met Polar Flow helpt je absoluut meer uit je fietsbeleving te halen, je maakt kennis met de uitgebreide fietsvocabulaire – van cadans tot wattage en hartslag aflezen. Een super handige trainingsbegeleiding – op weg naar je volgende fietsdoel met de Polar V650 GPS-fietscomputer!

 

 

Intro video Polar V650 GPS-fietscomputer

Modern design, compact en waterdicht
De Polar V650 GPS-fietscomputer is een compact model dat slechts 120 gram weegt en modern is vormgegeven. De V650 is zelfs bekroond met de Red Dot Design Award. De fietscomputer beschikt over een zwarte aan/uit knop aan de zijkant en een opvallende rode start/stop knop, hiermee leg je de fietsrit vast. Alle andere instellingen vind je eenvoudig via het touchscreen-display (kleur). Via de meegeleverde rubberen ringen bevestig je de fietscomputer eenvoudig op je fiets. De Polar V650 is tenslotte waterdicht volgens de IPX7 norm.

De interne batterij laad je op via een meegeleveerde micro USB-kabel. Een opgeladen batterij gaat ongeveer 10 uur mee, genoeg voor een lange rit op de fiets.

Polar Flow - V650Kaartmateriaal
Na aanschaf van de V650 moet je eenmalig een kaartgebied selecteren en op je apparaat zetten. De oppervlakte van de kaart is maar liefst 450×450 km en je kunt wereldwijd kaarten downloaden en daarmee grenzeloos fietsen.

Van start
Via de instellingen bepaal je welke gegevens je tijdens het fietsen op het scherm wilt zien. Je kunt zowel voor weergave in de Nederlandse taal als in 14 andere talen kiezen. Het is mogelijk om vier verschillende fietsprofielen tegelijk in te stellen, handig als je de fietscomputer met je partner of kinderen deelt of wanneer je afwisselt tussen mountainbike en koersfiets.

Tijdens de rit swipe je snel en eenvoudig tussen de verschillende schermen en data. Van gps-snelheid en afstand tot hoogtemeters en smartcoaching als je een hartslagmeter gebruikt. Natuurlijk ook voor je routetracking en routenavigatie.

Polar V650 GPS-fietscomputer met OH1 Sensor
Polar V650 GPS-fietscomputer met OH1 Sensor

Polar Flow - V650
Polar Flow Webservice
Polar Flow is de online website waar je al je trainingen kunt terugvinden en analyseren. Hier vind je ook bijbehorende routekaarten. Deze webservice biedt ook gratis updates aan. Zo heeft Polar ook een routebegeleidingsfunctie toegevoegd waarmee je routes kunt importeren.

Via Polar Flow kun je GPX- en TCX-routebestanden importeren van andere services. Bijvoorbeeld Strava of in een andere tool je eigen route maken en dan importeren naar Polar Flow. Je kunt natuulijk ook je eigen ‘oude’ routes of die van andere Polar gebruikers in Polar Flow opnieuw ontdekken.

Je selecteert vervolgens de route op je fietscomputer en kunt beginnen. Onderweg volg je een rode lijn op de kaart die de route aangeeft. Let op er is geen turn-by-turn navigatie zoals je bijvoorbeeld kent van de klassieke auto-gps.

Hoe routes importeren naar Polar Flow

Meer informatie over de analysemogelijkheden in onderstaande video.

Polar Flow Web Service – Training Analyse

Samengevat
De Polar V650 GPS-fietscomputer is een prima lichtgewicht model voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Via Polar Flow zijn er veel extra functies en updates gratis beschikbaar die je helpen meer uit je fietstrainingen te halen. De routebegeleidingsfunctie laat je nieuwe omgevingen ontdekken en wat ons betreft een prima all-round fietscomputer voor de active fietser die klaar is om de volgende stap in zijn fietscarriere te zetten.

Productvoorstelling Polar V650 GPS-fietscomputer
Merk: Polar
Model: V650
Prijs: € 219,90
Gewicht: 120 gram
Dikte: 16 mm (met houder20 mm)
Displaygrootte: Hoge resolutie display 320×240 pix
Optioneel leverbaar: vermogensmeter, trapfrequentiesensor en aparte snelheidssensor.
Meer informatie over de Polar V650 GPS-Fietscomputer op de website van Polar. 
Polar verkooppunten.

Over Polar
Het Finse bedrijf Polar, of voluit Polar Electro Oy is een van de marktleiders op gebied van draadloze hartfrequentiemeters. Polar behoort tot de meest populaire draadloze hartslagmeters onder fietsers en hardlopers.

Meer fietsinspiratie, van events tot fietsnieuws vind je op de FarOut-fietspagina.