Team Far Out verslag Spartacus Boom 2019

Team Far Out verslag Spartacus Boom 2019

Yes! Het Spartacus-seizoen is gestart! De allereerste uitdaging dit jaar voor Team Far Out was de Spartacus obstakelrun in Boom afgelopen weekend. Teamlid An Thomas schreef een kort verslag. Bekijk ook onze foto’s!

Tekst: An Thomas

“Mijn tweede Spartacus ooit. Dit keer weer met het geweldige Far Out-team en ook weer in Boom. Met onze gloednieuwe, kleurrijke T-shirts van Patagonia liepen we mooi in de kijker.

Vorig jaar was ik in de goede hoop dat het wel ging meevallen, aangezien ik toch wel tien kilometer kon lopen, niks was minder waar. Met veel moed en doorzettingsvermogen haalde ik toen de eindstreep. Dit jaar gingen ze mij niet liggen hebben en ging ik getraind aan de start staan. En zo geschiedde…

Het parcours zag er iets anders uit dan vorig jaar, een aantal andere richtingen en ook wat nieuwe hindernissen, de ene was een al wat grotere uitdaging dan de andere. Het weer was jammer genoeg niet wat we zouden verwachten rond deze tijd van het jaar, redelijk koude wind en af en toe eens een hagelbui. Gelukkig zaten we toen net in het modderlandschap van Boom.

‘Real ladies play dirty’ en dat heb ik zeker mogen doen vandaag. Heel veel modder en daar kwamen de nieuwe loopschoenen van Tecnica en de sokken van Stance zeker van pas. Waar ik vorig jaar een poging of vier nodig had om de schans op te gaan, lukte het nu bij poging 1 (ook dankzij twee straffe Spartacussen die klaar stonden om mij naar boven te trekken). Ook El Capitan en de mudlands gingen een pak vlotter.

Wat de kou, pijn en (bij momenten) de schrik meer dan de moeite waard maakte, was toch wel het fantastische team waar ik mee heb gelopen. Altijd iemand daar om je te helpen, altijd lachen en kei hard motiveren. Ik kijk al uit naar de Breakout Run in juni, eerst nog een maandje goed trainen wel!”

Met dank aan Tecnica, Stance en Patagonia voor het materiaal.

Doe mee aan alle Spartacus obstakelruns van 2019 en wordt Spartacus van het jaar 2019!

Inschrijven voor de volgende editie in Schaijk kan via www.spartacusseries.be.