Home Fietsen Fietsen door de Bomen, nieuwe fietsroute in Bosland is open!

Fietsen door de Bomen, nieuwe fietsroute in Bosland is open!

0
Fietsen door de Bomen, nieuwe fietsroute in Bosland is open!
©Toerisme Limburg

Vanaf deze maand kan je de unieke fietsroute ‘Fietsen door de Bomen’ ontdekken, de nieuwe fietsroute in Bosland doorheen het Pijnven in Hechtel-Eksel. Over een enorme fietsbrug – bedacht en uitgewerkt door Toerisme Limburg – laveer je letterlijk tussen de boomkruinen. Het hele spektakel speelt zich af rond knooppunt 272 van het fietsroutenetwerk.

Fietsbrug Fietsen door de Bomen Bosland Limburg
©Toerisme Limburg

De brugconstructie tussen de boomkruinen is ongeveer 700 meter lang en stijgt geleidelijk aan drie à vier procent tot op tien meter hoogte. Een subtiel aanwezig draadnet met leuning zorgt voor de nodige veiligheid. En een voldoende breed pad van drie meter voor het nodige comfort. Dat maakt van ‘Fietsen door de Bomen’ een toegankelijke beleving voor iedereen.

Eén met de natuur

‘Fietsen door de Bomen’ vormt een logische schakel in de ‘Cycle of Life’ van Bosland. Het bos bestaat er vooral uit naaldbomen, die begin vorige eeuw zijn aangeplant voor de productie van mijnhout. Door de sluiting van de mijnen zijn de bomen nooit gekapt, maar door hun gelijke leeftijd zijn ze nog steeds beperkend voor de structuurontwikkeling van het bos. Die situatie helpt ‘Fietsen door de Bomen’ nu mee te verbeteren.

Door de ingreep krijgen kleinere inheemse bomen meer plaats en licht om door te groeien, wat zorgt voor een evenwichtig bosbestand. De nieuwe fietsbrug steunt op een constructie van 449 unieke kolommen in weervast staal, die de boomstammen van de dennen symboliseren. Zo gaat het geheel mooi op in de omgeving. Aan het begin van het traject kan je ook even pauzeren bij het informatie- en rustpaviljoen, gemaakt met de gerecycleerde gestapelde boomstammen.

Fietsen door de bomen praktisch

‘Fietsen door de Bomen’ (#FDDB) is voor iedereen vrij toegankelijk. Het fiets- en wandelpad ligt vlakbij fietsknooppunt 272, aan het Pijnven in Bosland (Hechtel-Eksel). Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Deze gigantische natuurkern van 5.137 ha in het hart van Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel en Pelt en de steden Lommel en Peer. Meer info op: www.visitlimburg.be/fietsendoordebomen

In de Boslandspecial van de nieuwe Limburgse fietsgids ‘Tips voor Fietsers‘ staat het kunstwerk centraal in vier verschillende routes vertrekkende vanuit de Boslandgemeenten Lommel, Pelt, Hechtel-Eksel en Peer.  De gids Tips voor Fietsers kun je gratis downloaden of ophalen in deelnemende zaken en toeristische diensten.

Fietsnetwerk van de toekomst

Na ‘Fietsen door het water’ in Bokrijk en het nieuwe ‘Fietsen door de Bomen’ start Toerisme Limburg de werken aan de derde fietsbeleving: ‘Fietsen door de Heide’, dwars door het nationaal park Hoge Kempen. We houden je op de hoogte!

www.visitlimburg.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negen − vier =