Home Merken Betere outdoorbeleving door goed materiaal

Betere outdoorbeleving door goed materiaal

0
Betere outdoorbeleving door goed materiaal
Jack Wolfskin outdoormateriaal

Buiten sporten en actief genieten in de buitenlucht is fijn… maar dat is nog veel fijner wanneer je de juiste kleding, hulpmiddelen en materiaal tot je beschikking hebt. Het is immers zo dat je materiaal de grenzen van je beleving inkadert. Een gedegen voorbereiding is het halve werk en het juiste materiaal zorgt ervoor dat jij heelhuids terugkomt van je outdooravonturen. Je beleeft een betere outdoorbeleving door goed materiaal te gebruiken. 

Hoe spelen merken hier op in?

Uit de studie van het Rheingold Institute komt naar voren dat de outdoorbeleving op een aantal pijlers rust.

  • Less is more
  • Veiligheid en bescherming
  • Indentificeerbaarheid / het gevoel onderdeel te zijn van een community

Maar wat heb ik nu eigenlijk nodig?

Als sportliefhebber is het natuurlijk van belang om jezelf deze vraag te stellen. Te veel materialen tijdens een klimavontuur kunnen het juist moeilijker maken om je doel te bereiken en beïnvloeden de sportbeleving zeker.

Less is more

Je wilt tijdens je outdoor avontuur natuurlijk zo min mogelijk overbodige ballast bij je dragen. Hoe meer je mee neemt hoe groter je bepakking bovendien is, wat een belemmering in je bewegingsvrijheid is. Hoewel GoPro’s en andere trendy gadgets leuk zijn horen ze nou niet echt bij de outdoor beleving. Een elektrisch scheerapparaat kun je wat ons betreft dan weer prima thuis laten. Dat geldt ook voor je kleding. Hoewel een fashion statement zeker leuk is, valt dat in het niet wanneer we het hebben over veiligheid en functionaliteit. De functionele aspecten van je gear zijn duizendmaal belangrijker dan kleur of motief. Wanneer je als merk in staat bent om functionaliteit te combineren met fashion, loop je een stap voor je concurrenten.

Veiligheid en bescherming

Het is wel zo fijn om een veilig gevoel te hebben tijdens je outdooravonturen. Neem dus altijd materialen mee die je voorzien in je eigen veiligheid. Daarbij kun je denken aan je Victorinox zakmes, maar een EHBO-kit mag zeker ook niet ontbreken. Het is daarnaast altijd van belang dat je je lichaam op kunt warmen dus zorg zeker ook voor de juiste kleding en het juiste isolatiemateriaal. In principe heb je altijd een telefoon bij je, daarmee kun je ook prima filmpjes maken en je telefoon zorgt er ook nog eens voor dat je kunt communiceren en dat je je kunt oriënteren.

Betere outdoorbeleving door goed en kwalitatief outdoormateriaal
Betere outdoorbeleving door goed materiaal

Identificeerbaarheid

Merken en producenten van outdoormaterialen zouden deze drie eerdere basisprincipes moeten omarmen en ze niet alleen moeten opnemen en uitwerken in het productieproces maar in de hele bedrijfsfilosofie. Door die principes uit te stralen in communicatiecampagnes ontstaat namelijk die sterke identificeerbaarheid voor de consument en kun je eenvoudiger een community creëren. Op die manier ontwikkel je ambassadeurs voor je merk die zorgen voor de juiste uitstraling bij je doelgroep.

Betere outdoorbeleving door goed materiaal

Tijdens een onderzoek van het Rheingold Institute, in opdracht van Outdoor ISPO, sprak een van de deelnemers over haar klimharnas en zei daarbij het volgende: “Mijn Edelrid harnas geeft mij het gevoel alsof ik in een leunstoel zit, alleen beweegt die stoel perfect mee met mijn lichaam. Dat gevoel wil ik ook hebben, want mijn leven hangt er van af. De materiaalkeus toont heel duidelijk aan wie een échte avonturier is en wie enkel de trends volgt. Wanneer het materiaal ook te gebruiken is in het dagelijks leven biedt dat uiteindelijk een emotioneel kader voor de sporter. Tijdens het onderzoek gaven respondenten aan dat ze hun thermoskan dagelijks gebruikten op kantoor, om dat outdoorgevoel ook op kantoor te ervaren,’ of ‘hun The North Face-jas dragen om hun avontuurlijke levensstijl uit te dragen en om daarbij het gevoel te hebben altijd klaar te zijn voor eventueel (urban) avontuur’.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × een =