Belgen aan de start van ’s werelds zwaarste adventure race Eco Challenge Fiji

belgen team together Eco Challenge Fiji
Mid september vindt de ‘World’s Toughest Race – Eco Challenge Fiji Islands’  plaats. Op de Fiji-eilanden strijden 60 gemengde teams uit half zoveel landen 11 dagen non-stop om de titel, de prijzenpot én om ruchtbaarheid te geven aan verschillende goede doelen. Aan de loodzware expeditierace neemt één Belgisch team deel: het vierkoppige Team Together. De race wordt gehost door Bear Grylls en verschijnt in 2020 als een tiendelige serie op PrimeTV van Amazon.

Eco Challenge Fiji

Verschillende disciplines zoals mountainbiken, trekking/running, zeilen, outrigger kano, freediving, raften, klimwerk… komen tijdens de expeditierace Eco Challenge Fihi Islands aan bod. De weg zoeken over vele honderden kilometers ruig backcountry terrein, compleet met bergen, dichte oerwouden, ruisende rivieren en oceanen, doen de deelnemers zelf via kaart en kompas. Gps-toestellen, horloges en gsm’s zijn strikt verboden.  
 
De deelnemers zijn extreme uithoudingsatleten, beschikken over een enorme mentale weerbaarheid en kunnen vele sportdisciplines aan, maar het allerbelangrijkste om de finish te halen, is de samenwerking binnen het team. Valt één teamlid onderweg af, door vermoeidheid, een blessure of enigheid, dan wordt het hele team gediskwalificeerd. “Vandaar de naam Team Together’, aldus Katrien Aerts. “Together they will get there!”

Het Belgische Team Together

Het Belgische Team Together bestaat uit de volgende vier topatleten.

 • Katrien Aerts
  Katrien is afkomstig van Geel. Ze komt uit het freestyleskiën en vertegenwoordigde België al op de Olympische Spelen in Sochie in 2014. Na haar skicarrière ging Katrien op zoek naar nieuwe uitdagingen, vooral in de uithoudingssporten. Zo kwam ze enkele jaren geleden terecht bij het adventureracen. De langste race de Katrien al volbracht heeft is een race van drie dagen. Nu gaat ze op zoek naar het meest extreme.  
 • Debby Urkens
  Debby woont in Arendonk en was ooit Europese Kampioene thaiboksen. Daarna legde ze zich ook toe op uithoudingssporten. Ze heeft de zwaarste duathlon van ons land ‘De Hel van Kasterlee’ al op haar naam geschreven alsook de Polar Marathon. Debby nam in 1998 en 2000 eveneens deel aan de Eco Challenge. 
 • Jurgen Fritzz de Grauwe
  Jurgen of ‘Fritzz’, zoals iedereen hem noemt, is afkomstig uit Aalst. Jurgen is een echte allrounder. In de winter een fanatieke skiër, in de zomer vooral actief als mountainbiker en trailrunner. Fritzz heeft al verschillende wedstrijden samen gedaan met Katrien en zijn langste race is ook drie dagen.
 • Ludo Kaethoven
  Ludo is de man van Debby en woont in Arendonk. Hij is de kapitein van de ploeg. Ludo is een topcoach en helpt vele sporters hun doel te bereiken, niet enkel het fysieke speelt hierbij een rol, maar ook het mentale, wat in deze race ook doorslaggevend zal zijn. Ludo nam samen met Debby in 2000 deel aan de Eco Challenge.   
#TeamTogether