European Outdoor Film Tour 19/20: neusje van de zalm aan avonturenfilms!

European Outdoor Film Tour

Binnen genieten van al het avontuur dat ‘den buiten’ te bieden heeft? Dat kan binnenkort weer tijdens de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.)! Vanaf 21 oktober in België en een week eerder bij onze Noorderburen in Nederland. Ook in dit jaar stelde de organisatie een even veelzijdig als spannend filmprogramma voor buitenliefhebbers samengesteld. 

E.O.F.T. verzamelt de beste avonturenfilms

De European Outdoor Film Tour verzamelt al 19 jaar de beste avonturenfilms op het grote scherm en trekt daarmee doorheen heel Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore. Van oktober tot december is het de beurt aan België. Het gehele, avondvullende programma met toelichting en zeven tot tien films duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Het gezicht van de E.O.F.T. dit jaar is Eliott Schonfeld, die in Le Minimaliste samen met zijn paard Robert de Himalaya doorkruist. Ver buiten de gebaande paden leidt zijn route hem door de uitgestrekte valleien van Ladakh en over kale passen en gletsjers naar Nepal. Hoewel de zevenduizenders bijna nooit uit het oog verdwijnen, zijn mensen en dorpen hier schaars. Hoe weinig is genoeg om hier te overleven?

Er is ook The Movement, een film over de oudste vorm van sportieve beweging ooit: rennen. En dat is waar wij als mensen voor zijn gebouwd. Een doel en een paar schoenen, dat is alles wat je nodig hebt om de meest diverse mensen samen te brengen. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, welke taal ze spreken en welke huidskleur of geslacht ze hebben. Hardlopen democratiseert ons en onze omgeving.

Verder vallen de ietwat gekke films op: over rollerskaten in Rwanda bijvoorbeeld, golfen in Mongolië, een freeride drop-off vanuit een zeppelin, bijvoorbeeld. En uiteraard de prachtige MTB-stunts in Return to Earth. Kortom: ook dit jaar biedt de E.O.F.T. weer een bont palet van korte films, die iedereen zullen boeien dan wel verbazen.

Data in België en Nederland

In België kan je op volgende dagen en locaties de prachtfilms bewonderen:

  • 21 oktober, 20u: Gent
  • 22 oktober, 20u: Sint-Niklaas
  • 23 oktober, 20u: Antwerpen
  • 13 december, 20u: Luik
  • 18 december, 20u: Brussel

In Nederland start het filmfestival op 11 oktober in Amsterdam om vervolgens te verhuizen naar Nijmegen, Leiden, Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Almere, Enschede, Maastricht, ‘s-Hertogenbosch, Rotterdam, Zwolle en opnieuw via Amsterdam naar Utrecht, Den Haag en Groningen om op 30 oktober te eindigen in Utrecht.

Boek snel je tickets.

www.eoft.eu