Trailrunnen in de herfst in Zwitserland

Trailrunnen in de herfst in Zwitserland
(c) Ronny Baumann, Human Sports Management

De zomer loopt stilaan op zijn einde, maar dat wil niet zeggen dat je tot de winter moet wachten voor je weer de bergen intrekt. Juist in de herfst is het bijvoorbeeld heerlijk trailrunnen in Zwitserland. Drie ideetjes voor de komende twee maand, in chronologische volgorde.

Trailrunnen in de herfst in Zwitserland

1. Swiss Trail Tour Lenk-Simmental

De Swiss Trail Tour is een driedaagse trailrun in Lenk im Simmental. De tweede editie vindt plaats in het weekend van 27 t/m 29 september. Dankzij de twee verschillende afstanden ‘Tour’ (30 km) en ‘Ultra’ (50 km) kunnen zowel beginners als gevorderden deelnemen. De afstanden per dag zijn misschien niet gigantisch, maar de Ultra telt 2500 positieve hoogtemeters per dag, de Tour circa 2000. Dus je moet al een aardige berggeit zijn. Op zondag is er een toffe Kids Run, kwestie de jonge generatie warm te maken.

2. Alpine Training Weekend

Tijdens dit trainingsweekend van vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober ga je samen met professionals en wereldkampioenen op pad in het mooie Simmental. Je wordt overladen met trainingstips en scherpt je techniek bij. Niet alleen je trailrunningskills varen er wel bij, want ook mountainbiken staat op het programma. Enige fietservaring is vereist. Voor het trailrunnen zijn ook echte beginners welkom. Ter plaatse kan je voor beide disciplines aansluiten bij een groep van jouw niveau.

3. Marathon des Saveurs

De eerste editie van de Marathon des Saveurs combineert sport en gastronomie. Het parcours loopt over de Chemin du Vignoble van Sion naar Salgesch en telt 23 kilometer en 650 hoogtemeters. Onderweg zijn vijf haltes waar je Walliser wijnen en andere lokale Walliser producten kunt degusteren. Bij aankomst in Salgesch wachten je nog meer culinaire hoogstandjes. De Marathon des Saveurs vindt plaats op 19 oktober. Het deelenemersaantal is beperkt tot 300.

Ontdek ook deze nieuwe trailrunroutes in Zwitserland.