Edito: Liever buiten dan binnen!

Salomon outdooruitrusting
Salomon outdooruitrusting

Geregeld sporten en bewegen is goed voor je hart, verlaagt het risico op ziekten zoals kanker, houdt je gewrichten mobiel en gezond, boost je mentale kracht en heeft nog veel meer voordelen. Maar maakt het ook uit waar je beweegt? Biedt een stevige boswandeling meer voordeel dan een rondje in de stad? Is lopen buiten beter dan op een loopband binnen? Daarnaar zijn we wel benieuwd, nu de temperaturen kelderen en het sommige dagen niet eens weer is om een hond door te jagen.

Het snelle antwoord? Ja, buiten bewegen is wel degelijk beter. Sterker nog: juist in de herfst en winter is buiten trainen belangrijk. Wandelen, lopen en fietsen bij lage temperaturen maakt je sneller sterker en fitter,
en heeft een positieve invloed op je humeur… en je prestaties. Wist je bijvoorbeeld dat de optimale temperatuur voor een marathon ergens tussen de 5° en 12° C ligt? Een buitje, wind en wisselvallig weer schijnen ook te helpen. Misschien omdat je gewoon sneller naar huis wil?

Zit je toch of eindelijk binnen, dan hopen we dat deze nieuwe editie van ons outdoormagazine Far Out je kan inspireren. Klein, maar fijn is dit herfst/winternummer. Met naast leuke en praktische artikelen, toffe reisverhalen, outdoornieuwtjes en handige tips, ook aandacht voor de nieuwste producten en materialen. Het is tenslotte bijna winter. En dan kan je maar beter goed voorbereid op pad gaan.

En nu? Naar buiten, jij!

Sandra Gyles
Namens het hele Far Out-team

Klimaatneutraal drukwerk
Het Far Out-team draagt het milieu een warm hart toe. Ons steentje bijdragen doen we onder andere door te kiezen voor een milieubewuste drukkerij en ons magazine te laten drukken met vegetale inkten op 100% gerecycleerd papier voor het binnenwerk. Eventuele seals zijn volledig recycleerbaar.