Home Fjällräven In de kijker: Fjällräven G-1000 & Greenland Wax

In de kijker: Fjällräven G-1000 & Greenland Wax

0
In de kijker: Fjällräven G-1000 & Greenland Wax

In 1968 creëerde de toen 32-jarige Åke Nordin zijn eerste Fjällräven-jas: het Greenland Jacket. De outdoorjas was gemaakt van G-1000 en gewaxt met zijn eigen Greenland Wax. Tot op vandaag is de G-1000-stof nog steeds een van de meest slijtvaste outdoormaterialen, geschikt voor elk buitenavontuur.

Ondertussen is G-1000 de hoeksteen van tal van producten van Fjällräven, van rugzakken tot jassen en broeken. De stof – gemaakt van 65% polyester en 35% katoen – is dichtgeweven en slijtvast. Dankzij de behandeling met Greenland Wax kan je het materiaal aanpassen aan alle klimaten.

Slijtvast en duurzaam G-1000

G-1000 bestaat in vijf versies. Elk heeft zijn specifieke voordelen. De originele G-1000 is zowel sterk als licht van gewicht en ventilerend, maar toch bestendig tegen onvoorspelbaar weer. De stof biedt uv-bescherming – onmisbaar tijdens lange dagen in de natuur – en is bovendien teken- en muggendicht. Geweldig dus voor luie zomeravonden bij het kampvuur. Verder is er een extra gladde en zachte ‘Silent’-versie, een Heavy Duty-variant en twee luchtigere en lichtere versies: Air en Lite.

Care en repair met Greenland Wax

De meeste G-1000 stoffen zijn voorbehandeld met Greenland Wax. Deze mix van bijenwas en parrafine – nog steeds door hetzelfde familiebedrijfje in Noord-Zweden gemaakt – biedt een op de natuur geïnspireerde oplossing voor wisselende weeromstandigheden. Je kan de wax zelf opnieuw aanbrengen om de stof winddichter, waterbestendiger en nog slijtvaster te maken, al dan niet enkel op strategische plaatsen (billen, schouders en knieën). Door het artikel twee à drie keer na elkaar in de wasmachine te wassen, verwijder je de wax en wordt de stof weer lichter en luchtiger

Fjӓllrӓven Greenland Winter Jacket

  • De winterversie van Fjӓllrӓven’s origineel Greenland Jacket van 1968.
  • Warm en duurzaam, met G-1000 Eco aan de buitenkant en een warme voering.
  • (Opnieuw) winddichter, waterbestendiger en nog slijtvaster te maken met Greenland Wax.
  • Dubbele stoflaag ter hoogte van schouders en ellenbogen.
  • Perfect voor elk buitenavontuur!

www.fjallraven.com


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + twee =