Outdoornieuws herfst 2019: LEES- ZIE – LUISTER – VOLG

Liever buiten dan binnen natuurlijk, maar op een druilerige (of zieke) dag is het soms eens zo leuk om te cocoonen met een boek, podcast, film of je smarthphone en binnen van de outdoors te genieten.

ZIEN

European Outdoor Film Tour

Vanaf oktober trekt de European Outdoor Film Tour weer door België en Nederland. Op het programma: de beste outdoor- en avonturenfilms! Het hele programma, alle data en tickets vind je op www.eoft.eu. Hier onze twee favorieten.

  • Le Minimaliste – An Himalayan Adventure

De Franse avonturier Eliott Schonfeld doorkruist samen met zijn paard Robert de Himalaya. Ver buiten de gebaande paden leidt zijn route hem door de uitgestrekte valleien van Ladakh en over kale passen en gletsjers naar Nepal. Hoewel de zevenduizenders bijna nooit uit het oog verdwijnen, zijn mensen en dorpen hier schaars. Hoe weinig is genoeg om hier te overleven?

  • The Movement

Een film over de oudste vorm van sportieve beweging ooit: rennen. En dat is waar wij als mensen voor zijn gebouwd. Een doel en een paar schoenen, dat is alles wat je nodig hebt om de meest diverse mensen samen te brengen. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, welke taal ze spreken en welke huidskleur of geslacht ze hebben. Hardlopen democratiseert ons en onze omgeving.

LEES

De meest legendarische wandelroutes ter wereld

Wanderlust bevat de mooiste en meest legendarische wandelroutes ter wereld. De waanzinnig spectaculaire fotografie zorgt ervoor dat dit een boek is om bij weg te dromen. Daarnaast bevat het ook kaarten, achtergrondinformatie en praktische tips over hikes in Europa, Azië, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De verschillende routes gaan over dun ijs, woestijnzand, langs de kust of over bospaden. Een boek met voor iedere hiker wat wils.

Wanderlust, Gestalten, 9789021573236, € 35, augustus 2019, Kosmos Uitgevers

LUISTER

Naar Lalaland: over vrouwelijke avonturiers

Vorig jaar berichtte Greet Van Thienen in Belmondo op Klara een hele zomer lang over vrouwelijke avonturiers uit de 19de en 20ste eeuw. Negen dames komen aan bod. Ondanks een soms teer gestel, stevig ingesnoerde korsetten en de verbaasde en afkeurende blikken van hun tijdgenoten hadden ze het lef de wereld te ontdekken. Boeiend! Alle afleveringen zijn nog steeds te herbeluisteren via klara.be.

VOLG

@backpackdiariez

De Belgische dertigers Camille Demyttenaere en Jean Hocke hebben van Insta-reizen ondertussen hun fulltime beroep gemaakt. Het koppel kreeg van hun 270 000 volgers al veel lof, maar ook bergen kritiek. In het bijzonder voor hun gewaagde plaatje hangend uit een trein in Sri Lanka. Onder de foto’s veel luxueuze beelden, maar ook een resem avontuurlijke shots in de bergen, de woestijn, de sneeuw en de jungle. Ze hebben recent een eigen T-shirtlijn gelanceerd Atypique The Label. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Plasticoceans.org.

@lebackpacker

Nog een Belg, Johan Lolos, uit Luik dit keer. Heeft een passie voor avontuur en de wildernis, maakte zijn Insta-debuut als backpacker in Australië, woonde een jaar in Nieuw-Zeeland, trok door Europa en is nu fulltime fotograaf met een studio in eigen land en 470 000 volgers. Bij uitgeverij Lannoo kwam vorig jaar zijn boek Peaks of Europe uit, een roadstory van 40 000 km in 17 landen gedurende 145 dagen. En op YouTube kan je zijn TED-talk beluisteren (in het Frans) ‘Follow your gut and dreams and end up with 500k followers’. https://johanlolos.com

Shop Lokaal