Home Lees Far Out Online 2019 > Herfst/Winter Outdoornieuws herfst/winter 2019

Outdoornieuws herfst/winter 2019

0
Outdoornieuws herfst/winter 2019

Faits divers

Huur een Hihahut

Wil je een nachtje de natuur in, maar houd je niet van kamperen? En vind je glamping weer net iets te chique? Dan biedt een trip naar een Nederlandse Hihahut de oplossing. Er zijn vijf verschillende unieke hutten, waaronder de Zonnepost, een soort kaasblokje in een wei, en de Sterrenkijker. Dit is een smalle blauwe doos van twee verdiepingen die van alle gemakken voorzien is. De halve bol bovenop maakt jouw persoonlijke observatorium compleet. Een ander voorbeeld is de binnentent: een hutje op een afgelegen eilandje dat alleen te bereiken is per boot. Dan ben je dus echt helemaal alleen in the middle of nowhere. www.hihahut.nl

Thule Landmark 

Dat Thule je dierbare spullen zoals je fiets of skiuitrusting weet te vervoeren is een feit, en daar horen al een aantal jaar ook outdoorspullen, laptops en zelfs kinderen bij. Voel je je soms als Goudlokje in de rugzakwinkel – te groot, te klein, precies goed – dan raden we de veelzijdige Thule Landmark aan. Op het eerst zicht een ‘gewone’ rugzak, maar al snel merk je wat een tas van Thule er een van Thule maakt: stevig, praktisch en slim. De Landmark gaat open aan de voorkant, heeft een verstevigd vak bovenaan en een veilig en verborgen ‘CashStash’-vak plus LoopLocks om gauwdieven te snel af te zijn. Bestaat in een versie van 40 (€ 159,95), 50 (€ 169,95) en 60 liter (€ 179,95). www.thule.com

Save your planet and get high

Zo luidt het motto van een wel heel bijzonder hostel op Jamaica, dat natuurlijk bekend staat om Bob Marley, rum, witte stranden en… een jointje op zijn tijd. Het hostel wil de paradijselijke stranden van al het afval bevrijden. Plastic afval vervuilt de kustlijn al jaren en daarom geldt bij het Germaican Hostel: afval verzamelen = gratis blowen. Voor een emmer vol afval ontvang je een gratis jointje. www.germaican-hostel.com

De steilste straat ter wereld

Je zou de steilste straat ter wereld misschien verwachten in de Rockey Mountains, de Alpen of de Himalaya, maar niets is minder waar. Het Guiness Book of World Records heeft een straatje in het dorpje Harlech, in Wales, uitgeroepen tot steilste straat ter wereld. Op het steilste punt is er een stijgingspercentage van 37,5%! Dat betekent dat je voor iedere 2,76 meter die je horizontaal aflegt één meter omhooggaat. www.harlech.com

Avontuurlijk wandelpad SnowWorld brengt mijnverleden tot leven

De naam van het klimpark bij SnowWorld werd eerder dit jaar al omgedoopt tot Adventure Valley en inmiddels is er een gratis toegankelijke Adventure Trail toegevoegd aan het grootste klimpark van Europa. Langst de route tegen de Wilhelminaberg ondek je op een leuke en educatieve manier alles over met mijnverleden. Er zijn volop speelplekken in de natuur voor kinderen en er is natuurlijk de avontuurlijke Adventure Trail. Tijdens de route mogen de schoenen even uit, kan er gepicknickt worden en wisselen rustpunten en pittige hellingen elkaar af. www.snowworld.com 

Fietsen door… het water, de bomen en de heide

In navolging van de fietsbelevenissen Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen krijgt het nieuwste fietstraject van Limburg – Fietsen door de Heide – langzaam vorm. De eerste fietsers trappen naar verwachting begin 2020 over de iconische fietsbrug door de heide van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het fietspad door het water doorkruist een van de vijvers van het natuurgebied de Wijers, terwijl het pad door de bomen langs metershoge toppen scheert. www.visitlimburg.be

Outdoorchallenge voor mindervaliden

Survivallen in de rolstoel, door de modder, onder camouflagenetten door en hangen aan touwen. De deelnemers van de eerste officiële outdoor challenge voor mindervaliden, in het Outdoor Challenge Park in het Nederlandse Oldenzaal, draaiden er hun hand niet voor om. De challenge trok deelnemers uit meerdere Europese landen en als deelnemer leg je het parcours samen met een begeleider af. https://outdoorchallengepark.nl

Drypistes en groot outdoorcomplex in Genk

Op het domein Kattevennen opent als alles loopt zoals gepland aan het eind van dit jaar een groot outdoorcomplex voor skiërs, snowboarders, freestylers en BMX-liefhebbers. De pistes bevinden zich in de buitenlucht en maken gebruik van technieken die sneeuw nabootsen, en dus niet van aangemaakte of echte sneeuw. Van dit soort pistes zijn er maar vijf in de wereld. De oefenschans is bedoeld voor topsporters en aanstromend sneeuwtalent. De pistes kunnen ook ingezet worden voor BMX’ers. Er zijn plannen om in de toekomst een bikepark naast het complex aan te leggen. www.kattevennen.be

Red Bull Rampage

Rampage is waarschijnlijk het meest uitdagende evenement op het gebied van freeride mountainbiking. Red Bull heeft beloofd dat de 2019 editie de meest spectaculaire editie gaat zijn in de historie van het evenement. Als bezoeker kan je kiezen voor een regulier ticket of een rampage experience ticket. Inbegrepen in dat laatste ticket zijn onder meer een hiketocht met een gids naar de start van het Rampage-parcours, shuttleservice, mountainbike valetparking, lunch en een zevendaagse pas voor het Zion National Park in Utah. www.redbull.com

(c) Alexander Hall, imagebank.sweden.se

Kanovakantie in Scandinavië

Stel je voor: jij bent samen met je partner of je vrienden in the middle of nowhere… Omgeven door heldere meren, ruige rotspartijen en groene naaldbossen zover je kunt zien. Overdag vaar je over het uitgestrekte water en aan het eind van de middag kies je zelf waar je aanmeert, je tent opzet en een kampvuurtje bouwt. Voor zo’n bijzonder avontuur hoef je helemaal niet naar de andere kant van de wereld. Ook zonder ervaring met kanoën, survivallen of de Scandinavische wildernis kun je in Zweden prima terecht. https://visitsweden.com

De langste zipline ter wereld

Voor de langste zipline ter wereld moet je afreizen naar Ras al-Khaimah. Dat zegt je misschien niet veel, maar Dubai en Abu Dhabi ken je vast wel. Veel olie betekent veel geld en van veel geld bouw je leuke dingen… Zo ook de langste zipline ter wereld. De zipline meet maar liefst 2800 meter en voert je vanaf 1680 meter hoogte tegen 150 kilometer per uur binnen de drie minuten weer naar zeeniveau. http://jebeljais.ae

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie + 18 =