De outdoor bucketlist van… Jolien d’Hoore

outdoor bucketlist Jolien d’Hoore

Na haar hevige val in de Ronde van Drenthe verraste Jolien d’Hoore (1990) door alweer snel aan de start te verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. Een sterke wilskracht en motivatie kenmerken de geboren Gentse, die dit jaar de overstap maakte naar de topploeg van Team Boels-Dolman Cycling. Wat doet ze in haar vrije tijd wanneer ze niet op de fiets zit?

Op Instagram zien we niet alleen foto’s van je fietscarrière, maar ook vakantiekiekjes van in de natuur voorbijglijden. De bergen lijken een favoriet?

Jolien d’Hoore: “Ja, dat klopt. De laatste reis die mijn vriend en ik hebben gedaan was een campertrip naar de Mont Blanc. Daar hebben we enkele stevige hikes en mountainbiketrips ondernomen. Avontuur en natuur, dat is voor ons de perfecte combinatie. De indrukwekkend uitzichten krijg je er in de bergen gratis bij.”

Naar welke outdoorbestemming mogen we je zo terugsturen? Om welke activiteiten te doen?

“Australië, voor de Crocodile Trophy! Die meerdaagse mountainbikewedstrijd gaat dwars door het ruige terrein van de Australische outback en is een van de meest veeleisende meerdaagse mountainbikewedstrijden. Geen hotelkamers voor de deelnemers, maar kamperen in het wild en de volgende dag verder fietsen. Alweer die perfecte combinatie van natuur en avontuur die mij zo aantrekt!”

Staan er nog outdooractiviteiten op je bucketlist? En welke activiteit is juist niet aan jou besteed?

“Na mijn fietscarrière zou ik willen meedoen aan enkele trailruns en uiteraard ook mountainbikewedstrijden. Wat niet aan mij is besteed? Steile bergwanden beklimmen, aangezien ik geen fan ben van grote hoogtes.”

Ontbreekt er nog buitensportmateriaal in je kast?

“Zeker, een Camelbak heb ik nog niet. Dat lijkt me wel handig, zo’n drinkzak. Vooral voor de langere tochten.”

Wat zijn je professionele doelen voor volgend jaar, 2020?

“Ik zal vooral inzetten op een goede prestatie op de Olympische Spelen in Tokio (van 24 juli t/m 9 augustus 2020). Dan wil ik het bij het baanwielrennen in elk geval beter doen dan mijn bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio (2016). Het baanwielrennen zal doorgaan in de Velodrome van de Japanse stad Izu, op een klein twee uur van Tokio. Ik kijk ernaar uit!”

www.joliendhoore.eu
Instagram: @joliendhoore