Hago Limburgs Mooiste ZUID in aantocht!

Hago Limburgs Mooiste Zuid in aantocht

Dat het een ontlading zal zijn, is zeker. Naar verwachting is Hago Limburgs Mooiste ZUID namelijk een van de eerste events die toch zal kunnen doorgaan, eens de maatregelen omtrent de coronacrisis weer versoepelen. Het sportevent vindt plaats in het weekend van 5-7 juni 2020. Dit nog steeds onder voorbehoud van de maatregelen uiteraard. Nog niet ingeschreven? Dat kan nog steeds.

OPGELET!
Hou gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus / COVID-19 de website limburgsmooiste.nl in de gaten voor de laatste updates. Rond 1 mei hakt de organisatie de knoop door. Update 22/4: in Nederland mogen geen vergunningsplichtige evenementen plaatsvinden tot 1 september 2020. Voor het eerst in 29 jaar moet de organisatie het evenement Hago Limburgs Mooiste Zuid en daarmee ook de Obvion RUN annuleren. Er zal dus in het weekend van 5-6-7 juni 2020 geen Hago Limburgs Mooiste Zuid en Obvion RUN plaatsvinden.

Wat 29 jaar geleden begon als een toertochtje onder vrienden is inmiddels uitgegroeid tot een multidisciplinair sportevenement: Hago Limburgs Mooiste, met een editie in Zuid-Limburg (5-6 juni), een hardloopeveent (7 juni) en een event in Noord-Limburg (26 september).

Laatste ontwikkelingen

Op dit moment is het coronavirus een spelbreker van talloze evenementen in binnen- en buitenland. En dat is jammer, want duizenden enthousiaste medewerkers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en een veelvoud daarvan aan deelnemers en bezoekers verheugen zich na een lange winterperiode op een heerlijke ervaring.

Voor sportievelingen die al uitkeken naar Hago Limburgs Mooiste ZUID is er goed nieuws. Het ziet er immers naar uit dat het event zoals gepland kan doorgaan op 5-6 juni 2020. Momenteel zijn evenementen tot 1 juni opgeschort.

Rond 1 mei hakt de organisatie van Hago Limburgs Mooiste de knoop over het al dan niet doorgaan definitief door. Op de website houdt de organisatie iedereen van de laatste ontwikkelingen op de hoogte.

Programma Hago Limburgs Mooiste ZUID

Verschillende routes voor fanaten, recreanten en families

RACE:
Racefietsers hebben de keuze uit tien ritten variërend van 70 tot 220 km door een prachtig heuvelland over verkeersluwe wegen. Alle routes zijn landschappelijk aantrekkelijk en sportief uitdagend. De hoogtemeters lopen op tot 2100 meter. Er is ook een gravelroute van 120 km.

MTB:
Liever op de MTB? Dan kan je kiezen uit drie tochten: een van 45 km en 340 hoogtemeters, een van 75 km en 880 hoogtemeters of een sportief en uitdagend parcours van 110 km met 1390 hoogtemeters. Ook hier zijn de trajecten perfect uitgestippeld en de bevoorrading tot in de puntjes verzorgd.

FAMILIE:
Voor families zijn er twee tochten uitgezet. Een van 26 en een van 40 kilometer. Een ideale gelegenheid om er met het gezin op uit te trekken.

Meer informatie over de routes vind je uiteraard de website van Limburgs Mooiste

Team Far Out nam afgelopen jaren deel aan Limburgs Mooiste. Lees bijvoorbeeld dit verslag toertocht Limburgs Mooiste