Home Lees Far Out Online 2020 > Lente/Zomer Hiking in Innsbruck: vijf bergmassieven, vijf berg-belevingswerelden

Hiking in Innsbruck: vijf bergmassieven, vijf berg-belevingswerelden

0
Hiking in Innsbruck: vijf bergmassieven, vijf berg-belevingswerelden

Hiking in Innsbruck? Dat zijn vijf bergmassieven en vijf berg-belevingswerelden. Waar stad en rotsachtige hoogtes zich in perfecte harmonie aan elkaar rijgen, bijna tastbaar dichtbij. Slechts een rit van een halfuurtje met de kabelbaan scheiden de urbane levendigheid van het stadje Innsbruck van de eenzame, hoogalpiene bergwereld, waar wij op verkenning gaan.

Hiking in Innsbruck

1. De imposante Nordkette

De imposante Nordkette met haar steile kalkrotsen is slechts een van de vele ketens in dit grootste natuurpark van Oostenrijk, Karwendel. Met de Nordkettenbanen bereik je vanuit het stadscentrum al snel de op 2300 meter hoogte gelegen Hafelekar, het uitgangspunt voor een van de mooiste hoogtewandelingen: de Goetheweg, een onderdeel van de Tiroolse Adlerweg (Adelaarsweg) die naar de eenzaam gelegen Pfeishütte leidt. Deze wandeling kan, zoals vele andere in de regio Innsbruck, naar wens tot een meerdaagse trekking worden uitgebreid. Zoals de Karwendel-hoogteweg, een huttentocht van meer dan 60 kilometer en 6000 hoogtemeters in zes etappes, die geoefende wandelaars beloont met een fascinerende afwisseling tussen de eenzaamheid van de hoogalpiene bergen en het uitzicht op Innsbruck.

2. Op Alpenpromenade rond de Parscherkofel

De Patscherkofel verrijst als een ‘zachte reus’ uit leisteen en kwartsgesteente ten zuiden van Innsbruck. Met de Patscherkofelbaan zweef je naar bijna 2000 meter boven zeeniveau en daarmee naar het vertrekpunt van landschappelijk imponerende, maar toch gemoedelijke wandelingen. Doenbaar voor iedereen, ook gezinnen met kinderen. Zo slingert hier de mooiste Alpenpromenade in de wijde omgeving door eeuwenoude dennenbossen. De Zirbenweg voert licht stijgend en dalend richting het oosten tot aan de Tulfeinalm op de Glungezer. Vanaf de gemakkelijk bewandelbare top van de Patscherkofel dwaalt je blik over een fantastisch panorama.

3. Het pittoreske Miemingen Plateau

Een nog uitgebreider wandelmenu ontdek je een halfuur ten westen van Innsbruck. Hier vormen de kalkstenen bergen van de Miemingerketen het kader voor de zonovergoten vlaktes, de weides en bossen van het Mieminger Plateau. Aangenaam wandelen, interessante culturele ontdekkingen en culinaire lekkernijen evenals menig hoogalpiene uitstapjes weten alle soorten wandelliefhebbers te bekoren. Een toptip voor wie houdt van een pittoreske wandeling: de Sonnenplateau-rondwandeling via het Holzleitensattel (zadel), naar de burcht Klamm met haar waterval, en naar het zwemmeer Zein. Wie hoger durft te gaan en een vaste tred heeft, geniet van het uitzicht vanaf de Judenköpfen of de Wankspitze. Alleen voor geoefende wandelaars, die houden van sportieve uitdagingen, is de Königstour. Hier is de Hohe Munde (2662 m) het meest imposante kenmerk in het landschap.

4. De duizelingwekkende rotsformaties van de Kalkkögel

De Kalkkögel is een kalksteengebergte dat met zijn bizarre rots- en topformaties de bijnaam ‘Noord-Tiroolse Dolomieten’ kreeg. Een wandeling door dit landschap ten zuidwesten van Innsbruck is verbonden met een unieke natuurbeleving. Je blik dwaalt over duizelingwekkende rotsformaties, 360-graden panorama’s en unieke Alpenflora, compleet met grazende schapen op de uitgestrekte, hooggelegen plateaus. De Kalkkögel laat zich bedwingen op een van de panoramatochten op de Hoadl in de Olympisch beproefde Axamer Lizum.

5. Sellraintal en de Stubaier Alpen

Met het Sellraintal en de Stubaier Alpen zijn de vijf bergmassieven van de regio Innsbruck compleet. Meer dan 500 benoemde toppen tot 3500 meter hoogte, Kühtai als Oostenrijks hoogstgelegen ski-wereldbekerplaats en de Bergsteigerdörfer (bergbeklimmersdorpen) van de Alpenvereniging in het Sellraintal – deze feiten onderstrepen de betekenis van het gebied als een wandelregio met een onovertroffen en ongerepte schoonheid. En dit op slechts enkele kilometers ten zuidwesten van Innsbruck. Met wat geluk kom je hier zelfs een marmot, steenbok of adelaar tegen.

De Innsbruck Trek

Alle vijf massieven ontdekken? Dat kan tijdens de Innsbruck Trek, een wandeling van zes dagen met bagagetransport en overnachting in drie- of viersterren hotels. Hiking in Innsbruck kan naar wens met of zonder gids. www.innsbruck-trek.com


Hiking in Innsbruck

Goed om weten

Alle gasten ontvangen bij een verblijf vanaf twee nachten een gratis Welcome Card, inclusief:

  • Een gratis wandelprogramma onder begeleiding van een gids.
  • Met van mei tot eind oktober meerdere gegidste wandelingen per week.
  • Een gratis wandelbus die je naar het vertrekpunt van de tocht brengt.
  • En korting op tal van andere activiteiten.

Wandelschoenen en rugzakken kunnen worden gehuurd. Vanaf drie overnachtingen behoren ook enkele gratis ritten met de kabelbanen tot het pakket. www.innsbruck.info

Meer wandeltips in Oostenrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × drie =