Home Lees Far Out Online 2020 > Lente/Zomer Spartacus Series 2020 – interview met parcoursbouwer Lennert Aldelhof

Spartacus Series 2020 – interview met parcoursbouwer Lennert Aldelhof

0
Spartacus Series 2020 – interview met parcoursbouwer Lennert Aldelhof

Wie al eerder deelnam aan een van de obstakelruns in de Spartacus Series weet dat hij op één ding zeker kan rekenen: een uitdagend en feilloos opgebouwd hindernissenparcours. Wat hier zoal bij komt kijken, vroegen we parcoursbouwer Lennert Aldelhof.

OPGELET!
Gezien de ontwikkelingen omtrent het coronavirus / COVID-19 besloot de organisatie de eerste Spartacus van het jaar, gepland op 3 mei, te verschuiven naar 10 oktober. Hou de website van de Spartacus Series in de gaten voor de laatste updates. Ondertussen kan je meedoen aan enkele virtuele events via het nieuwe platform Keep Moving.

Hoe lang duurt het voor je zo’n parcours hebt gebouwd?

Lennert Aldelhof: “We hebben een crew van zes personen. Daarmee bouwen we alles in twaalf dagen op: de centrale zone, inschrijvingen, het toilet- en douchedorp, de cateringzone en alle hindernissen. Het lastigste zijn de waterhinderissen. Het is moeilijk in te schatten hoeveel tijd dat precies kost. Een parcours bouwen is vrij zwaar werk. Er is best veel tijdsdruk, er komt veel bij kijken (machinehuur bv.) en je moet er altijd staan, weer of geen weer.”

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Uiteraard zijn er de klassiekers. Die moeten er gewoon inzitten. Maar verder halen we onze inspiratie bij collega-obstakelraces, andere soorten sporten, internet, sociale media… We testen elke hindernis zelf, om te kijken wat al dan niet mogelijk is.”

Wat mogen deelnemers dit jaar verwachten?

“Er zullen enkele nieuwe uitdagende, maar ook speelse hindernissen inzitten. Voor de Spartacus Advanced van 16 km hebben we een zeer technische en uitdagende lus voorzien van 6 km, bovenop de reguliere 10 km. De modderfactor is hier zeer bepalend. De lus van 6 km lijkt mij zeker zwaarder dan de reguliere 10 km, dus dat belooft.”

Welke hindernis vind je zelf het meest uitdagend?

“De advanced hindernissen die er dit jaar zijn bijgekomen. De armspieren gaan hier echt een grote rol spelen. Van de klassiekers vind ik de ‘natte’ monkey bars van het monkey island nog steeds bijzonder uitdagend. Als je droog wil blijven toch. Eén foute greep en je bent door en door nat.”

Welke obstakels zijn beslissend?

“De netfly en een nieuwe hindernis met een trampoline. Bij de Netfly spring je over een grote waterplas richting het net. Als je daar misgrijpt, maak je een lelijke smak in het zware net, maar gelukkig val je zacht en fris in het water. De nieuwe hindernis van 2020 ‘Circus Trampolini’ is een mix tussen ‘The Jump’ en ‘Ring The Bell’. Meer willen we er nog niet over kwijt, maar het wordt de eyecatcher van het seizoen.”

En wat daarna, als alles weer is afgebroken?

“Twee dagen later is alles alweer opgeruimd. Bij normale weersomstandigheden – dus niet zeven dagen regen aan één stuk of een hele maand zonder een druppel – herstelt alles zich wel heel snel. Gelukkig maar.”

Deze obstakelruns mag je niet missen in 2020

  • 6-7 juni: Break Out Run in Maashorst-Schaijk (NL)
  • 13 september: Battle of Thor in Genk
  • 10 oktober: Spartacus Run en Spartacus Advanced in Boom

www.spartacusseries.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien − 5 =