Home Nieuws Oostenrijkse hotels en restaurants openen in mei

Oostenrijkse hotels en restaurants openen in mei

0
Oostenrijkse hotels en restaurants openen in mei
(c) Österreich Werbung, Bohnacker

Dat de zomer er anders gaat uitzien, is zeker. Grenzeloos toerisme staat nog compleet in vraag, maar hier en daar versoepelen de maatregelen. Zo gaan de Oostenrijkse hotels en restaurants weer open in mei, op voorwaarde dat het aantal infecties laag blijft.

Dit is een eerste stap om het toerisme weer langzaam op gang te brengen. Vooreerst het binnenlands toerisme. Zeker de komende maanden zullen de uitstapjes nog in de eigen regio zijn. Afstand houden, is in Oostenrijk ook nog steeds de norm.

Mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, moeten een meter afstand houden. De uitzondering zijn de Oostenrijkse restaurants: hier mogen vanaf 15 mei tot 4 volwassenen en hun minderjarige kinderen aan dezelfde tafel. Deze regel geldt tot einde juni en wordt dan opnieuw geëvalueerd.

Openlucht dierenparken en de zoo mogen vanaf 15 mei reeds open, indien de 1 meter afstand wordt gerespecteerd. Hotels gaan vanaf 29 mei weer open voor privéovernachtingen. Vanaf die datum kan je in Oostenrijk ook opnieuw gaan zwemmen en indoor sporten en recreëren, mits je afstand van elkaar houdt en er 10m2 vrije ruimte per persoon is vorozien. Binnen moet je wel een mondkapje dragen.

Informatie van de verschillende deelstaten vind je op de toersimewebsite van Oostenrijk.

www.austria.info/nl
FeelAustria

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × twee =