Home Nieuws Outdoor Covid-Talk met waterrat Carl Plasschaert

Outdoor Covid-Talk met waterrat Carl Plasschaert

0
Outdoor Covid-Talk met waterrat Carl Plasschaert

Door de corona-crisis lijkt de wereld even te stoppen met draaien. Onze plannen vallen in het water, onze routines worden doorbroken en onze manieren om aan die routines te ontsnappen zijn in het belang van de volksgezondheid bemoeilijkt of verboden. Far Out ging te rade bij avonturiers, outdoor-sporters en organisatoren, om te polsen hoe zij deze crisis beleven en wat de gevolgen zijn voor hun toekomst.

Outdoor Covid-Talk met waterrat Carl Plasschaert

“Wat ik mis? Samen een pintje pakken na het roeien”

Interview: Bert De Vriese

Antwerpenaar Carl Plasschaert roeide begin dit jaar als eerste Belg over de Atlantische oceaan. Hij deed er zo’n 50 dagen over om de afstand van zo’n 5.000 kilometer te overbruggen. In 2013 zwom hij het Kanaal tussen Dover en Calais over. Op dit moment heeft hij nog geen nieuwe uitdagingen gepland.

Carl, door de regels rond ‘social distancing’ mogen Belgen niet meer sporten zoals vroeger. Zijn er specifieke trainingen die jij mist?

Carl Plasschaert: “Eigenlijk niet. Het fysische aspect van de lockdown doet me minder dan het sociale. Ik train altijd naar m’n doelen toe en momenteel heb ik niets gepland. ’t Is niet dat ik fietsen of zwemmen op zich extreem plezant vind. Wat ik wel mis zijn mijn vriendschappen. Samen een pintje drinken na het roeien met de Open Antwerpse Roeiclub bijvoorbeeld. Het sociale aspect van de samenleving die ontbreekt is voor mij de grootste uitdaging.”

Toen je enkele maanden terug met je roeiboot de oceaan was aan het oversteken, was je 50 dagen helemaal alleen. Ben je door die ervaring niet beter voorbereid op de lockdown van de afgelopen weken?

“Op de oceaan had ik een dagtaak aan m’n uitdaging. Ik roeide elke dag zes blokken van twee uur met telkens een half uur pauze. Het was eten, roeien en slapen. Die structuur had ik nodig om m’n einddoel te behalen. Momenteel ben ik ook nog aan het werk als projectcoördinator in de bouwsector en ik werk gedeeltelijk van thuis uit. Het houden van structuur is zo een stuk minder evident.”

Zie je ook positieve kanten aan de maatregelen. We moeten nu allemaal wat gas terugnemen… .

“Ik heb een vrouw een twee kinderen dus nu kan ik veel meer tijd met hen doorbrengen. Je leert je gezin op een andere manier kennen en dat is heel positief. Maar momenteel mis ik ook het uitoefenen van mijn hobby’s als motorijden, parapenten en toerskiën. Eens de crisis achter de rug is zal iedereen snel in zijn oude gewoontes hervallen, denk ik. Al zullen sommigen waarschijnlijk met smetvrees blijven rondlopen.”

Lees ook onze Outdoor Covid-talk met Sofie Lenaerts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

9 − 6 =