Home Nieuws Rondje Natuur – fondsenwerving voor jouw favoriete natuurgebied

Rondje Natuur – fondsenwerving voor jouw favoriete natuurgebied

0
Rondje Natuur – fondsenwerving voor jouw favoriete natuurgebied

Het viel je ongetwijfeld al op: men is massaal aan het wandelen, mountainbiken en trailrunnen. De meeste mensen zijn ondertussen beter in conditie dan ooit tevoren. En dat net nu alle sportieve outdoorevenementen wegvallen… Tegelijkertijd is het ook bijzonder druk in de natuur, doordat er – zeker in stedelijke gebieden – weinig natuur is. Daar wil Natuurpunt wat aan doen met de actie ‘Rondje Natuur’.

Doe iets terug voor de natuur

‘Rondje Natuur’ is een sportieve fondsenwervingsactie van de onafhankelijke vrijwilligersvereniging Natuurpunt. Natuurpunt beschermt kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen en is een belangrijke pleitbezorger voor meer en betere natuur. Per jaar wil het er graag circa 1m² per Vlaming bij. Hiervoor is alle steun welkom. Vandaar dus de oproep om iets terug te doen voor de natuur.

Een ‘Rondje Natuur’ opzetten is eenvoudig

  • Op www.rondjenatuur.be maak je in minder dan 10 minuutjes je actie aan. Begin te titel met #RondjeNatuur!
  • Het hoeft echt geen marathon of monsterrit te zijn. Je vaste wandeling 3 keer? 5 km verder lopen dan je ooit gedaan hebt? Of kies je voor skeeleren?
  • Doe je Rondje alleen of met een klein groepje. Hou wel rekening met de richtlijnen van de Veiligheidsraad.
  • Op het platform kan je aanvinken welk gebied je wil steunen. Of je kiest voor het nationale project ‘Bos voor iedereen’.
  • De actiemaand is juni. Toch liever later? Dat kan ook, maar zet nu al je actie op zodat de mensen jou kunnen beginnen steunen.
  • Laat je vervolgens sponsoren door je vrienden, familie en netwerk. Heel simpel: stuur de link van je actiepagina door per mail of via social media met #RondjeNatuur. Vermeld zeker dat je vanaf € 40 een fiscaal attest krijgt.
  • Het platform regelt alles automatisch, ook de betalingen. Na je geslaagde Rondje Natuur bedank je de sponsors met een berichtje. 

Reeds verschillende Rondjes gestart

Rondje Natuur is een heel laagdrempelige manier om je in te zetten voor meer natuur in de buurt. Het is ook een project zonder enige commerciële insteek: het ingezamelde geld gaat rechtstreeks en 100% naar de lokale afdeling om meer natuur te realiseren. 

Dus gaat je geplande wandel- of loopevent niet door? Is je fietsuitje afgelast? Of valt je triatlon in het water? Verzilver dan je topconditie en zet een Rondje Natuur op.
 

Je zal zien dat er al heel uiteenlopende Rondjes opgestart zijn. Van straffe mountainbikers die van de Hoge Venen naar de Wolvenberg gaan fietsen in 24u tot de éénjarige Emiel die komende maand 3,4 km zal stappen, de afstand van zijn huis tot aan de Vinderhoutse bossen.

Begin juli 2020 maakt Natuurpunt bekend hoeveel alle Rondjes Natuur samen hebben opgebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

negentien + 16 =