Retro wielerevent Eroica Limburg verplaatst naar zomer 2021

Retro wielerevent Eroica Limburg verplaatst naar zomer 2021
(c) Eroica Limburg / George Deswijzen

In overleg met Limburg Cycling, de Gemeente Valkenburg aan de Geul en de mondiale Eroica organisatie in Italië is besloten om Eroica Limburg één jaar op te schuiven naar 25 en 26 juni 2021. Organisatoren Iwan Linckens en Richard Van Beek zijn blij met de nieuwe datum en de duidelijkheid.

Naar aanleiding van de Corona maatregelen en beperkingen zocht de organisatie van Eroica Limburg de afgelopen weken druk naar een nieuwe datum voor het retro fietsevenement in 2020. Deze zoektocht leverde helaas geen nieuwe geschikte datum voor dit jaar meer op.

(c) Eroica Limburg / George Deswijzen

“Het was een bijzonder moeilijk besluit, absoluut. De voorbereidingen op de nieuwe jubileumeditie liepen volop. We hadden al veel energie, tijd en geld in het evenement gestopt voordat Corona ons dagelijks leven ging bepalen. Je probeert er alles aan te doen om deze situatie te redden en om de ‘wereld van Eroica’ met de vele honderden internationale gasten te kunnen ontvangen in Valkenburg. Maar je moet ook realistisch zijn zo lang er geen vaccin is leven organisatoren in onzekerheid en is het ondoenlijk om te plannen en door te werken. Vooruitkijken en omdenken is dan het devies. Positief blijven en naar oplossingen zoeken is de enige manier in een crisis als deze hoe lastig dat gevoelsmatig ook is. Deze nieuwe datum biedt perspectief voor ons. Laten we hopen dat we snel weer in alle gezondheid en vrijheid kunnen leven en recreëren.”

Het programma van Eroica Limburg 2021 bouwt verder op het jubileum (1e lustrum) programma van 2020. Dit betekent dat de TI-Raleigh reünie met alle coryfeeën (o.a. Jan Janssen, Joop Zoetemelk) en de viering van de veertigste verjaardag van de gele trui van Joop Zoetemelk doorschuiven naar het volgend jaar. Naast deze bijzondere activiteiten zijn ook weer veel andere grootheden uit de vaderlandse en internationale wielerwereld aanwezig. De TI-Raleigh reünie rit wordt op vrijdag 25 juni verreden en de Eroica Limburg toertocht op zaterdag 26 juni. Tijdens deze twee dagen staat Valkenburg en Zuid-Limburg in het teken van retro wielrennen met veel aandacht voor muziek, lifestyle en regionale lekkernijen.