Een inspirerende outdoorbeleving dankzij komoot

Komoot App
Komoot Wandel- en Fietsnavigatie App

Een inspirerende outdoorbeleving dankzij komoot

Weet je niet meer waar te gaan wandelen of fietsen? Alle streken al ontdekt? Dat dachten wij ook – tot we de fiets- en wandelapp van komoot ontdekten. Plan met komoot je volgende avontuur. Geloof ons, zelfs dicht bij huis zijn nog genoeg paden te verkennen. Er is geen excuus meer om verveeld binnen te blijven!

Komoot helpt je nieuwe, verrassende plekken ontdekken – op de fiets en te voet! Via de inspiratiefunctie verken je razendsnel nieuwe streken, krijg je een scala aan routes voorgesteld en tonen foto’s van andere komoot-gebruikers wat je onderweg mag verwachten. Met komoot Highlights krijg je de optie om de beste tips van andere gebruikers toe te voegen aan je eigen route. Zo mis je nooit meer een prachtig pad of dat onvergetelijk uitzicht!

Extra tof is dat je met de komoot-app gewoon met je smartphone (Android en iOS) routes kan plannen en kan navigeren, maar je kunt er ook voor kiezen de routes te synchroniseren met je eigen gps-systeem.

Allround fiets- en wandelapp komoot

Er zijn veel sportspecifieke apps op de markt, met elk hun features per sport. Komoot heeft echter een allround app ontwikkeld voor verschillende sporten – erg duidelijk en handig in gebruik. Zo kun je komoot gebruiken voor koersfietsen, toerfietsen, gravelbiken, mountainbiken en wandelen.

Elk sporttype heeft binnen komoot zijn eigen algoritme dat rekening houdt met de sportspecifieke voorkeur voor ondergrond en wegtype. Single tracks voor mtb, onverharde veldwegen voor gravelbike en verkeersluwe wandelpaden voor wandelaars. Voor elke sport een eigen routeprofiel.

Routeplanner

De app combineert alle belangrijke features in één handige routeplanner. Om te beginnen kun je kiezen uit verschillende kaartlagen. Zo is er onder meer een fietskaart met de bekende fietsknooppunten en langeafstandsfietsroutes. De wandelkaart toont dan weer wandelknooppunten, populaire wandelgebieden, en langeafstandswandelroutes. En op de mountainbikekaart vind je alle (vaste) mountainbikeroutes en singletracks. Ook kun je gebruik maken van Google Satelliet als geïntegreerde kaartlaag, om bijvoorbeeld bosrijke gebieden te vinden.

De komoot-routeplanner is beschikbaar als app op Android en iOS of op je computer. Plannen gaat heel eenvoudig: voer je start- en eindpunt, je fitheidsniveau en je sport in, en selecteer ‘van A naar B’ of ‘Ronde’. Komoot zorgt voor de rest. Als de basis voor je route gelegd is, kun je deze verder optimaliseren, bijvoorbeeld door op een Highlight te klikken, ‘aan route toevoegen’ te selecteren, en deze zo in je Tour op te nemen.

Naast topografische informatie krijg je vanzelfsprekend ook de route-afstand, het hoogteprofiel en de verwachte tijdsduur van je route. Erg handig vinden we de weergave van verschillende ondergronden en het wegtype. Zo kom je er vooraf achter- en niet tijdens het fietsen – of je route per koersfiets over onverharde paden gaat en of je over een provinciale weg fietst of veilig over het fietspad. Komoot maakt het makkelijk om ongewenste segmenten uit je route te halen. Voor mountainbikers geldt dit juist omgekeerd – je kunt de onverharde paden – zelfs singletracks op zoeken – en asfaltwegen vermijden.

Highlights & Points of Interest

Tips van locale experts, zoals mooie fietspaden, een indrukwekkend uitzicht of een uitdagend gravelpad  worden weergegeven op de kaart als komoot Highlight. Daarnaast selecteer je in het menu eenvoudig welke informatie je nog meer op de kaart wilt tonen om direct aan je route toe te voegen.

Points of Interest die je kunt bekijken zijn bijvoorbeeld:

  • Parkeerplaatsen en openbare toiletten
  • Interessante bezienswaardigheden en natuurschoon
  • Cafés en restaurants; maar ook gratis watertappunten
  • Oplaadpunten voor e-bikes
  • Fietsenmakers bij pech
  • Internethotspots
  • Accommodaties en kampeerplaatsen

Een route voltooid en iets leuks gezien? Maak dan je eigen highlight aan en deel die met andere wandelaars en fietsers. Door tips en foto’s te delen van bijzondere plaatsen en segmenten kunnen andere komoot-gebruikers nog mooiere routes maken!

Stressvrij navigeren

Je hebt geen speciaal navigatieapparatuur nodig voor deze app. Met je Android of iOS smartphone kun je onderweg navigeren en je route aanpassen. Je kunt geplande routes ook offline opslaan, daarmee verbruik je minder batterij en weet je ook bij een slechte netwerkverbinding waar op aan.

De routenavigatie is eenvoudig te volgen op je display, maar je kan ook de handige turn-by-turn spraaknavigatie gebruiken – dan kun je nog beter van het natuurschoon om je heen genieten.

Als je liever je vaste gps-apparaat gebruikt – geen probleem – je kunt eenvoudig routes synchroniseren of als gps-bestand downloaden en delen.

De outdoorbeleving staat centraal

De komoot-app zet duidelijk de outdoorbeleving centraal en door het grote gebruiksgemak zijn nieuwe avonturen – groot en klein – nu voor iedereen toegankelijk! Wordt het geen tijd om je nieuwe avontuur te plannen?

Komoot – een 5-sterren app

‘Komoot’ (‘easy going’ in Oostenrijks dialect) is een navigatieapp die internationaal flink in opmars is. De app is beschikbaar in verschillende talen waaronder het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands. In 2010 werd komoot opgericht door zes outdoorliefhebbers uit de Oostenrijkse Alpen en Duitsland. Vandaag de dag heeft Komoot zijn hoofdkwartier in Potsdam bij Berlijn en werken er meer dan vijfenzestig werknemers. De komoot-app (iOS en Android) wordt inmiddels gebruikt door tien miljoen fietsers en outdoorliefhebbers. En naar grote tevredenheid, gelet op de meer dan vijfhonderdduizend 5-sterren-beoordelingen in de app stores.

Meer informatie op de website van komoot