Home Lowa Wandelen is gezond! En wel hierom…

Wandelen is gezond! En wel hierom…

0
Wandelen is gezond! En wel hierom…
(c) LOWA

Wandelen is zoveel meer dan een simpele hobby of een manier om van A naar B te komen. Wandelen is de meest efficiënte en prettige manier om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd je conditie te verbeteren. Goed voor lichaam en geest, mits je de juiste sokken en schoenen aantrekt.

Goed voor lichaam…

Wist je dat wandelen enorm veel voordelen voor het lichaam heeft? We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

  • Door 20 minuten per dag te wandelen, verbrand je jaarlijks ruim drie kilo aan lichaamsvet.
  • Diezelfde dagelijkse wandeling verlaagt ook je bloeddruk en je cholesterolgehalte. En door minimaal één keer per week een wandeling van een uur te maken, verlaag je de kans op hartproblemen.
  • Met wandelen verbrand je calorieën, zonder dat je je overmatig hoeft in te spannen. Maak je een ontspannen wandeling, dan verbrand je al gauw 240 calorieën per uur. En wat helemaal mooi is: een wandeling van twee uur kan net zo effectief zijn als een sessie in de sportschool.
  • De kans op blessures is tijdens het wandelen een stuk lager dan bij andere sporten. Maak je regelmatig een flinke wandeling? Dan is het wel raadzaam om te investeren in een goede wandeluitrusting.

… En geest

Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest:

  • Tijdens het wandelen maakt je lichaam serotine aan, een hormoon waarbij je een gevoel van geluk ervaart. Heb je een rotdag achter de rug? Ga dan zeker even naar buiten voor een verkwikkende wandeling.
  • Val je ’s avonds moeilijk in slaap? Een dagelijkse wandeling van een halfuur kan de oplossing zijn. Na de wandeling is je lichaam moe en voldaan, waardoor je wellicht sneller in slaap valt
  • Weg met de chaos in je hoofd! Volgens neurowetenschapper Shane O’Mara creëert wandelen ruimte in je hoofd om je focus op de oplossing te leggen in plaats van op het probleem. Je creatieve prikkels worden gestimuleerd en hoe vaker dit gebeurt, hoe vaker je hersenen dit uit zichzelf kunnen doen.

Zorg voor goede wandelschoenen én sokken

Tijdens het wandelen wil je optimaal genieten van alles om je heen. Dat lukt uiteraard niet las je voortdurend zit druk te maken over schurende of te warme sokken, en oncomfortabele schoenen. Genieten valt of staat met een goede uitrusting.

Onmisbaar tijdens het wandelen zijn goede, comfortabele wandelschoenen, die je optimaal ondersteunen. Goede wandelschoenen bieden comfort, demping, bescherming en ondersteuning.

Maar, met alleen schoenen ben je er nog niet! Een goede wandelschoen komt het beste tot zijn recht met een goede, functionele sok die bijdraagt aan een aangenaam voetklimaat, wrijving voorkomt en vocht afvoert. Heb je de perfecte schoenen en sokken gevonden? Dan kun je op weg!

De nieuwe
LOWA EXPLORER GTX MID

Aantrekken en erop uittrekken: daarvoor komt de LOWA EXPLORER GTX MID precies op het juiste moment. De casual trekkingschoenen passen zich flexibel aan op de avontuurlijke drang van mensen. Het robuuste splitleer met een modern reliëf is in combinatie met het opvallende ontwerp van de dempende tussenzool van LOWA DynaPU+ een echte blikvanger.

Als de nieuwe vetersluiting van deze halfhoge schoen eenmaal is aangetrokken, zitten de voeten zo optimaal in de schoen dat drukpunten of blaren zelfs bij lange tochten geen kans maken. De waterdichte Gore-Tex voering maakt deze moderne trekkingschoen compleet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes + zes =