Home Bestemmingen Fietsen in Innsbruck – genieten op twee wielen

Fietsen in Innsbruck – genieten op twee wielen

0
Fietsen in Innsbruck – genieten op twee wielen
(c) Innsbruck Tourismus / Moser

De regio Innsbruck staat niet pas sinds de WK Wielrennen bekend als top-fietsbestemming. Naast mountainbike- en wielertochten biedt Innsbruck ook voor de mensen die van een ontspannen fietstocht houden de juiste route, en voor elk fitnessniveau de geschikte klim. Uitgestrekte tochten voeren over glooiende heuvels, langs idyllische weides en dwars door het spectaculaire bergpanorama van de omliggende bergwereld. Uitstekend onderhouden fietspaden met een totale lengte van 125 kilometer wachten er slechts op om ontdekt te worden.

De regio Innsbruck is voor fietsvrienden een waar genot. Van de 125 nieuwe of pas gerenoveerde kilometers fietspad vallen twee thema-fietsroutes in het bijzonder op: de Vital-Radweg (fietsroute) in het zuidoostelijke middelgebergte tussen de plaatsen Igls en Rinn evenals de Genuss-Radweg (de fietsroute langs lokale lekkernijen) op het Mieminger Plateau. Bovendien voeren twee etappes van de in totaal 520 kilometer lange Innradweg (fietsroute langs de Inn) door de regio Innsbruck: de etappe Silz–Innsbruck en de etappe Innsbruck–Strass. Men beleeft hier in een heel korte tijd een gevarieerd landschap – van de oeverpromenade tot en met het bospad. En het adembenemende uitzicht op de Nordkette reist altijd met u mee.

Heerlijke uitzichten op de Vital-fietsroute Innsbruck

In 2018 nog het centrum van de WK Wielrennen, ligt tegenwoordig ten zuidoosten van Innsbruck met de Vital-fietsroute tussen Igls en Rinn een 23 kilometer lange ronde klaar voor recreatieve fietsers en voor hen die het fietsen graag combineren met proeverijtjes van lokale lekkernijen onderweg.  Een goed startpunt voor de afwisselende  Vital-fietsroute is het enigszins verhoogd gelegen Igls aan de voet van de Patscherkofel, de huisberg van Innsbruck. Over glooiende heuvels voert de fietsroute door het  idyllische middelgebergte over ongeveer 330 hoogtemeters. Langs kleine dorpjes met traditionele Tiroolse architectuur en over velden is de route zoveel mogelijk geasfalteerd. U fietst door de kleine bossen over een steen- of grindpad. De uitgestrekte ronde is vanuit Innsbruck goed met het openbaar vervoer bereikbaar, er zijn echter ook parkeermogelijkheden voor de auto op vele openbare parkeerplaatsen – de start van de fietsroute is namelijk vanuit elk van de aangrenzende gemeentes mogelijk.  Natuurlijk hoeft u niet de hele afstand van 23 kilometer te rijden, langs de route openbaren zich steeds weer dwarsverbindingen, die de mooie ronde inkorten.

Pure idylle en authentieke culinaire heerlijkheden op de fietstocht langs lokale lekkernijen op het Mieminger Plateau

30 Kilometer landschappelijke hoogtepunten en culinaire heerlijkheden biedt de fietstocht langs lokale lekkernijen op het Mieminger Plateau: hier rijdt u niet alleen door de glooiende heuvels van de door de zon verwende hoogvlakte, maar bovendien wacht de fietsers een fijne keuze aan Tiroolse hapjes bij de restaurants en directe verkooppunten aan de rand van de weg. In totaal 18 boerderijwinkels bieden op de ronde van Wildermieming via Mieming naar Obsteig hun producten aan. Een perfect gemarkeerde route leidt van de ene lokale verkoper naar de volgende. U rijdt de fietstocht langs lokale lekkernijen het beste in de volgorde van de hapjes, om op die manier zoveel mogelijk van de lekkernijen die Tirol te bieden heeft, te kunnen proberen. Zeer aan te bevelen: de boerenmarkt Mieminger Plateau. Direct gelegen aan de ronde, wordt hier in het depot in Obermieming op vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 11.00 uur een regionale veelzijdigheid aangeboden. Het is de moeite waard daar langs te fietsen!

Op de fietsroute langs de Inn dwars door Innsbruck

Over 520 kilometer – van het Zwitserse Engadin tot aan Passau – strekt de fietsroute langs de Inn zich uit. Onderweg kunt u ook de alpien-urbane flair van Innsbruck optimaal ervaren. Langs de mooie bergrivier rijdt u namelijk door de stad, die haar naam aan de rivier te danken heeft. Daarbij verliest u het berglandschap inclusief de Nordkette nooit uit het oog. Aan de fietsroute langs de Inn openbaren zich indrukken aan de fietsers, die nauwelijks gevarieerder hadden kunnen zijn. Naast het adembenemende landschap wachten namelijk ook  historische hoogtepunten, sightseeing en fantastische restaurants. Het beroemde huis met het Gouden Dak, de Hofburg, de Hoftuin of gewoon alleen maar een wandeling door het historische centrum zorgen onderweg voor een geslaagde pauze. De nieuwe bewegwijzering zorgt op het gehele traject van de fietsroute langs de Inn voor een uitstekende oriëntatie.

Alle fietstochten in de regio Innsbruck met indicatie van de moeilijkheidsgraden en downloadfunctie voor GPS-gegevens vindt u onder de volgende link: www.innsbruck.info/radtouren

Ook niet te versmaden: trailrunnen in Innsbruck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een × twee =