Oxfam Trailwalker GAAT DOOR op 29-30 augustus – Choose your challenge!

Oxfam Trailwalker Choose Your Challenge

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Oxfam Trailwalker 2020 gaat door op 29 en 30 augustus! Zij het in een aangepaste format. Nog steeds wandel je in teams van 4 een parcours voor de strijd tegen armoede. Alleen doe je dat niet en masse in het Woud van Saint-Hubert, maar op een locatie naar keuze. Ook hoef je geen 100 km te stappen, maar kan je je laten sponsoren per afgelegde kilometer. Elke stap en elk beetje telt!

Zin in? Gewoon doen! Inschrijven kan nog t/m vrijdag 31 juli.

Oxfam Trailwalker: Choose Your Challenge

2020 is een rampjaar voor goede doelen. Uiteraard zijn er belangrijker dingen – ieders gezondheid, onze jobs, de wereld draaiende houden…  Maar in landen getroffen door hongersnood, extreme armoede, conflicten en een gebrek aan toegang tot gezondheidszorg, zijn kwetsbare bevolkingsgroepen de eerste slachtoffers van de pandemie.

Daarom zijn de projecten van Oxfam vandaag, meer dan ooit tevoren onmisbaar om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te helpen. Oxfam Trailwalker is een wandelevent dat op een solidaire, gezellige en leuke manier geld inzamelt voor de projecten van Oxfam. Omdat letterlijk elke stap en elk beetje telt.

  • Gaat Oxfam Trailwalker 2020 door?

Ja dus, en dat nog steeds op 29 en 30 augustus. Enkel het format is aangepast. Je bepaalt namelijk zelf het parcours en de afstand. Daarom noemt het event nu ‘Oxfam Trailwalker – Choose Your Challenge’. Het idee en doel blijven onveranderd. Oxfam Trailwalker is nog steeds een solidair, sportief en gezellig evenement om fondsen in te zamelen voor projecten van Oxfam die extreme ongelijkheid uit de wereld helpen. Elke stap en elk beetje telt!

  • Blijven de teams hetzelfde?

Ja, de teams blijven hetzelfde. Ben je al ingeschreven, dan behoud je dus gewoon je team en ben je automatisch ingeschreven voor Oxfam Trailwalker Choose Your Challenge én voor Oxfam Trailwalker 2021. Ben je nog niet ingeschreven, dan kan dat alsnog. Wil je afspreken met een ander team om samen te stappen? Dat kan dan, rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen die dat weekend in jouw regio gelden. Die regels kunnen per provincie verschillen.

  • Kan ik nog inschrijven?

Absoluut! Wees er wel snel bij. Om praktische redenen en om iedereen voldoende tijd te geven om sponsors te zoeken, sluiten de inschrijvingen op vrijdag 31 juli 2020. Daarna heb je dus nog een hele maand de tijd om een parcours uit te zoeken, te trainen, sponsors te verzamelen en leuke fondsenwervingsacties op touw te zetten. Elke stap en elk beetje telt.

  • Hoe zamel ik sponsorgeld in?

Geen idee is te gek natuurlijk. In eerste instantie kan je je door familie, vrienden, collega’s, leden van je sportclub of verenging etc. laten sponsoren per afgelegde kilometer. Het idee is om minstens € 17,5 in te zamelen per gestapte kilometer. Uiteraard kan je ook andere acties op touw zetten: huur jezelf uit als klusjesman- of vrouw voor een dag, organiseer een garage sale, verkoop lekkere chocolade, organiseer een online workshop…

  • Ik heb geen zin om te wandelen, kan ik een team steunen?

Kan ook. (Maar zelf wandelen is natuurlijk leuker.) Op de website vind je een overzicht van alle teams, hun postcode en het bedrag dat ze tot nu toe hebben ingezameld. Steek hen – en de projecten van Oxfam – een hart onder de riem door hen rechtstreeks te steunen. Op de pagina van elk team kan je ook zien welke activiteiten ze hebben georganiseerd om geld in te zamelen en zelf ideetjes opdoen. Voor giften vanaf € 40 krijg je een fiscaal attest toegestuurd. Goed nieuws nog van de fiscus! Dit jaar zijn giften aan goede doelen voor 60% aftrekbaar (i.p.v. 45%). Een gift van €50 kost je dus in werkelijkheid maar €20!

Dus, wat wordt het? Ga je stappen of ga je stappen?

Koop lokaal