Getest! Deuter Kid Comfort Pro draagzak

Getest! Deuter Kid Comfort Pro draagzak

Staycation was het woord van deze zomer. Ook wij deden van vakantie en weekendjes in eigen land en gingen onze Belgische Ardennen verkennen. En we ontdekten dat je met een baby van één jaar nog altijd lange wandelingen kan maken op een comfortabele manier, met de Deuter Kid Comfort Pro draagzak. Een verslagje!

Tekst & foto’s: Evi Driesen

Op familieweekend naar Sainte-Ode

We trokken naar Sainte-Ode in de provincie Luxemburg voor een weekendje uitwaaien en wandelen met de familie. Het weer zat mee, droog maar bewolkt met af en toe het zonnetje dat door de wolken brak. Ideaal wandelweer! Maar wat doe je met je baby van één jaar die net vijf stapjes achter elkaar kan zetten? Met een buggy door de bossen is niet heel praktisch en langs de baan wandelen is dan weer weinig inspirerend. 

Tijdens onze vakantie in Frankrijk probeerden we al eens een draagzak uit. Maar die bleek niet geschikt voor langere wandelingen, met pijnlijke schouders voor papa als gevolg. Dit weekend was dus de ultieme test voor de Deuter Kid Comfort Pro, zowel voor papa Kristof als baby Felix.

De draagzak

Met de Deuter Kid Comfort Pro kan je kinderen tot 22 kilo op je rug dragen en de rugzak kan met verschillende riempjes helemaal aangepast worden aan je lichaam. De rugzak is zo gemaakt dat de persoon die de rugzak draagt, zelf gemakkelijk alle riempjes aanpassen. Je moet dus niet met twee zijn om de rugzak goed aan te doen.

Met het metalen frame onderaan de rugzak, plaats je hem stabiel op een tafel om het kind in de rugzak te zetten. Een riempje aan de borst en twee voetsteuntjes die los hangen zorgen ervoor dat je kindje veilig blijft zitten en toch voldoende vrijheid heeft.

De delen van de rugzak die dicht bij het lichaam aansluiten, zijn voorzien van het Aircomfort mesh systeem voor extra goede ventilatie. En er werd niet alleen gedacht aan het comfort van de drager. Ook de kindjes kunnen comfortabel een dutje doen door het zachte kussen dat zowel aan de voorkant als achterkant van het hoofdje voorzien is.

Een koekje of ander tussendoortje neem je gemakkelijk mee in een van de zijvakjes. Ideaal voor wanneer je kindje wat hangerig wordt maar jij nog wil blijven doorstappen!

Goedgekeurd door baby, papa en opa!

Tijd om eropuit te trekken! Na het ontbijt klikken we de rugzak open en glijdt Felix erin. We gaan voor een wandeling die begint met een stevige klim om nadien rustig terug af te zakken. En Felix vindt het allemaal prima! Hij roept en wijst naar de koeien en schapen in de velden, geniet van het zonnetje op zijn gezicht en ja hoor, valt na al die indrukken zelfs in slaap.

Ook voor papa Kristof is het aangenaam wandelen, geen pijnlijke schouders omdat de draagzak goed aansluit. De extra padding op de heupen biedt veel comfort en steun, dat vindt ook opa Fons, die de draagzak graag eens uittest voor het laatste stuk van de wandeling.

Een gevoel van vrijheid

Kortom, de Deuter Kid Comfort Pro is meer dan goedgekeurd en staat vanaf nu altijd bovenaan ons inpaklijstje, of het nu voor een weekendje weg is of voor een langere vakantie.

Het gevoel van vrijheid dat je krijgt, is onbetaalbaar. Je hoeft je als gezin niet op te splitsen zodat er iemand bij je kindje kan blijven. Je trekt er gewoon met het hele gezin op uit zonder je zorgen te maken of het wel toegankelijk is met een buggy. Zalig!

De Deuter Kid Comfort Pro kost €359,95. De rugzak zelf weegt ongeveer 3,5 kg en je kan er een baby/kindje in kwijt van max. 22 kg. Er is ook plek voor circa 2 kg bagage.

Shop Lokaal