Innovatie onder de loep: de IKO Core hoofdlamp van Petzl

0
52
Innovatie onder de loep de IKO Core hoofdlamp van Petzl
(c) PETZL, Stef Cande

Af en toe komt er zo’n product voorbij waarvan we denken: “Kijk, dat is nu echt handig.” Dat was bij de IKO Core hoofdlamp van Petzl absoluut het geval. Performance, ergonomie, comfort, betrouwbaarheid,… Aan alles werd gedacht. Eigenlijk is het bizar hoeveel slimmigheden er in zo’n klein lampje zijn verwerkt.

IKO Core hoofdlamp van Petzl

Petzl IKO CoreOp papier

De IKO Core hoofdlamp van Petzl is een erg lichte (slechts 79 gram), veelzijdige, oplaadbare hoofdlamp met een lichtopbrengst van 500 lumen. De gepantenteerde Airfit hoofdband sluit perfect aan en is zo licht dat je hem bijna niet voelt zitten. De body van de lamp is zeer slank.

Standaard komt de IKO Core hoofdlamp van Petzl met een dunne oplaadbare 1250 mAh batterij die perfect bij het slanke design past. De USB-oplaadkabel kan je rechstreeks in de accu steken, zodat je geen extra accessoires nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om de lamp te gebruiken met drie AAA batterijen.

  • Standaard geleverd met reistasje
  • Slanke, waterafstotende hoofdband
  • Gewicht: slechts 79 gram
  • Lumen: 500
  • Inclusief oplaadbare accu
  • Accuduur laag: 100 uur
  • Accuduur standaard: 9 uur
  • Accuduur max: 2,5 uur
  • garantie: 5 jaar

In de praktijk

Petzl zou zijn naam als pionier natuurlijk niet waarmaken als het niet met elk detail rekening houdt. Eigenlijk is het bizar hoeveel slimmigheden er in zo’n klein lampje zijn verwerkt.

Wat bij IKO Core hoofdlamp van Petzl meteen opvalt, is inderdaad het slanke design en het lichte gewicht. Slechts 79 gram, dat voel je bijna niet. De hoofdband is niet de standaard ‘zweetband’ maar een dunne, ergonomische band, die perfect op je hoofd past en ook over een helm heen kan. Wel zo handig voor outdoorliefhebbers die van meerdere buitensporten houden.

Vooraan zit een heel vlak plaatje waarop de leds zijn gemonteerd. In drie eenvoudige klicks kan je de intensitiet van het licht opvoeren tot 500 lumen. Als je de lamp uitdooft, blijft er een klein groen lichtje branden, dat aangeeft hoeveel ‘jus’ er nog in je batterij zit. Hou je het knopje iets langer vast, dan verschijnt een rood knipperlicht, waardoor je de lamp ‘vergrendelt’. Zo kan deze niet meer aangaan als hij bijvoorbeeld in je bagage zit.

Superslim vinden we de verschillende opvouwmogelijkheden. Met een daarvan bouw je de IKO Core in combinatie met het meegeleverde hoesje om tot een gezellig kampeerlampje. Ook opbergen is een fluitje van een cent: je klikt het lampje in het plaatje dat op je achterhoofd zit en vouwt alles supercompact op.

Wat ons betreft: een must have!

www.petzl.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − veertien =