Home Featured Product in de kijker: Ortlieb Back-Roller Classic fietstas

Product in de kijker: Ortlieb Back-Roller Classic fietstas

0
Product in de kijker: Ortlieb Back-Roller Classic fietstas

Of je nu occasioneel bagage meeneemt op je fiets, elke dag forenst of een bikepackavontuur plant, een fietstas is onmisbaar om je spullen veilig en droog in op te bergen. Een van de merken waar we keer op keer goede ervaringen mee hebben, is Ortlieb. Dit keer nemen we de Ortlieb Back-Roller Classic onder de loep.

Ortlieb Back-Roller Classic fietstas

Het begon bij Ortlieb allemaal met de liefde voor reizen, fietsen, buiten zijn en de wereld ontdekken. En dat is precies waar het bij het ontwerpen van fietstassen nog steeds om draait. Alles wat je nodig hebt tijdens een langere tocht, stop je in je fietstassen. En dus moeten die absoluut doen waarvoor ze bedoeld zijn.

De Ortlieb Back-Roller Classic bestaat al een tijdje (hint naar zijn naam: de Classic). In de loop der jaren is het model verfijnd, zijn er enkele slimme details bijgekomen en is er een rits aan kleuren beschikbaar. Naast typisch zwart en grijs bestaat de tas bijvoorbeeld ook in het rood, geel en petrolblauw. Maar goed, om de kleur is het ons niet minder te doen. Wat zegt de folder en wat vinden wij van de tas?

Op papier

Een waterdichte fietstas voor achterop je fiets. Robuust polyester maakt van de Ortlieb Back-Roller Classic een duurzame begeleider op lange tochten. Doordat de Back-Roller Classic is uitgevoerd met hermetische rolsluitingen zorgt hij ervoor dat eten, drinken en bagage veilig zijn verpakt, en tegen water beschermd op de eindbestemming aankomen. De tas weegt 950 gram en meet 42 cm x 32 cm en is 17 cm diep. Er kan 20 liter in (2 x 20 liter dus als je aan elke kant van je fiets een fietstas hebt).

In de praktijk

Geïntroduceerd in het midden van de jaren 80 en sindsdien continu geoptimaliseerd, is de Ortlieb Back-Roller Classic zeker niet alleen geschikt voor lange fietstochten. Ook voor dagelijks gebruik, tijdens het boodschappen doen en voor woon-werk verkeer vinden we de Back-Roller Classic prachtig betrouwbaar.

Een eerste grote pre is dus dat de tas absoluut een allrounder is, klaar om je in elke situatie te helpen. Niet voor iets zijn er al miljoenen Back-Rollers over de hele wereld verkocht.

De tas heeft een rolltopsluiting en is echt 100% waterdicht. Daarvoor zorgt inderdaad het dubbelzijdige gecoat polyestermateriaal waarvan hij is gemaakt. Behalve waterdicht is de tas gelijk ook 100% stofdicht. Op het asfalt maakt dat wat minder uit, maar als je tijdens het bikepacken offroad wegels opzoekt, is dat wel zo handig, leert de praktijk.

Eenmaal gemonteerd is het losmaken en bevestigen van de fietstas aan je fiets echt een fluitje van een cent. Gewoon aanhaken en de extra klip vastmaken, dat is alles. Dit heb je te danken aan het uitgekiende Ortlieb’s Quick-Lock 2.1-systeem. Een slimme vinding en ook erg robuust.

Een groot voordeel is dat de fietstas behalve een handvat ook een draagriem voor over de schouder heeft. Vandaar dat we hem ook makkelijk vonden voor het forensen en een ritje naar de supermarkt. De Classic heeft verder reflecterende strepen, voor een betere zichtbaarheid.

Ons oordeel

Ortlieb Back-Roller Classic fietstas in het kort

  • Regentest: uitmuntend. Echt 100% waterdicht.
  • Sterkte materiaal: zeer goed. Lijkt ons vrijwel onverslijtbaar.
  • Gebruiksgemak: goed tot zeer goed. Makkelijk aan- en afhaken, handig handvat en praktische schouderband. Het enige wat we aanvankelijk misten, was diefstalbeveiliging. Maar dat accessoire is los verkrijgbaar.
  • Montage: makkelijk. Extra pluspunt: beschadigt je fiets niet dankzij de anti-scratchfunctie ter hoogte van de bevestigingsstaaf.
  • Ruimte: 20 liter voor één, 40 liter als je er een aan elke kant monteert. Daarmee kom je een heel eind.

Goed om weten: de Back- en Front-Roller modellen kunnen met de Ortlieb Rack-Pack op de bagagedrager van het achterwiel worden gecombineerd. Zo kunnen ook tent, slaapzak en isomatje mee – en dat waterdicht.

Meer info: www.ortlieb.com/nl
Liken mag: www.facebook.com/ortliebwaterproof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 + 13 =