Home Deuter Rugzakken van PET-flessen? Maak kennis met de Deuter UP-collectie

Rugzakken van PET-flessen? Maak kennis met de Deuter UP-collectie

0
Rugzakken van PET-flessen? Maak kennis met de Deuter UP-collectie

Dat Deuter duurzaamheid belangrijk vindt, blijkt uit een hele resem van hun initiatieven. Van het ontwerp en de keuze van materialen, over verbintenissen op lange termijn tot een levenslange reparatieservice. Dus ja, met Deuter gaan we inderdaad met een goed gevoel op pad. En dat geldt al helemaal voor de Deuter UP-rugzakken. Deze zijn namelijk volledig gemaakt van PET-flessen! De stijl van deze in het oog springende collectie? Die spreekt voor zich.

Deuter UP-collectie: rugzakken van PET-flessen

De nieuwe UP-collectie van Deuter combineert het dagdagelijkse met een natuurlijke omgeving. Drie versies komen tegemoet aan de wensen en noden van elk urban avonturier. De UP Seoul (16 + 10 liter in het topvak), de UP Stockholm (22 liter – met U-vormige ritssluiting) en de UP Sydney (22 liter – magnetische sluiting in flap bovenaan)

Alle drie de modellen bieden meer dan genoeg opbergruimte waarin je je spullen overzichtelijk op kunt bergen. De compartimenten zijn overzichtelijk. Er is een vak voor je tablet, een gewatteerd compartiment voor een laptop en een binnenvak voor waardevolle zaken. Spulletjes waar je snel bij wil kunnen, berg je snel op in een van de twee zijzakken met ritssluiting. Ook je drinkfles kan je in een hamdomdraai kwijt.

Duurzaam in drievoud

De UP-collectie is duurzaam gemaakt. Ten eerste bestaat het gebruikte materiaal bestaat volledig uit gerecycleerde PET-flessen. Tussen de 35 en 40 halve liter flessen per tas, om precies te zijn. Het gebruik van dit materiaal betekent ook dat er in het productieproces substantieel minder water en ruwe olie wordt gebruikt.

Ten tweede zijn de gebruikte materialen gecertificeerd door bluesign en de GRS (Global Recycled Standard), waardoor de rugzakken zelf ook bluesign-producten zijn. Het bluesign-certificaat wil zeggen dat er tijdens de productie hoge milieustandaarden voor water- en chemicaliƫngebruik werden nageleefd.

Ten derde zijn ook de UP-rugzakken, net zoals de volledige Deuter-collectie, volledig PFC-vrij. PFC’s (wat staat voor geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliĆ«n) worden nog steeds massaal gebruikt om kleding en materiaal waterdicht en vuilafstotend te maken. Ze zijn effectief, maar komen wel met een keerzijde, die nefast is voor mens en milieu. Merken die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, zoals Deuter, hebben PFC’s de laatste jaren uitgefaseerd.

Sportief en stijlvol

De UP-collectie valt op met zijn sportieve en tegelijk tijdloze looks. Alle modellen hebben een unisex pasvorm en zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen: sand/bone, stone/pepper, aubergine/grape, clay/turmeric, grey/blue en black. De drei modellen zien er net iets anders uit, door de verschillende opties voor de sluiting, maar zijn duidelijk een hechte familie.

www.deuter.com/nl

 —> Weten hoe PET wordt gerecycleerd en Deuter er uiteindleijk een UP-rugzak van maakt? Dat legt het filmpje hieronder uit.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 − 11 =