Deadline E1 | R1 Photo Award verlengd tot 15 maart! Meedoen kan dus nog

Deadline E1R1 Photo Award verlengd tot 15 maart! Meedoen kan dus nog

De derde editie van de amateurfotowedstrijd langs de langeafstandspaden E1 en R1 roept Europese wandelaars en fietsers op om hun beste inzendingen in te sturen. De deadline is verlengd tot 15 maart. Heb je nog ergens mooie foto’s van de E1 of R1, stuur ze dan vooral op. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 3000!

De derde editie van de E1 | R1 Photo Award, georganiseerd door Lippe Tourismus und Marketing, het toerisme- en marketingbureau van de Duitse regio Nordrhein Westfalen loopt sinds 15 oktober.

Zelfs onder moeilijke corona-omstandigheden valt de passie van de Europese outdoor- en fotogemeenschap niet te ontkennen. Er kwamen al heel wat sterke foto’s binnen.  Desalniettemin laten de gevolgen van de aanhoudende coronapandemie zich voelen. mensen wandelden en fietsten afgelopen periode vooral in hun lokale omgeving en reizen bleef beperkt tot de 3-4 maanden in de zomerperiode.

Vandaar de oproep richting wandelaars en fietsers van de 16 Europese landen waar de twee langeafstandspaden doorheen lopen om hun camera boven te halen en aan amateurfotografen die de routes al eerder bezochten om in hun archieven te duiken. “De uiterste indieningstermijn is nu verlengd tot 15 maart 2021″, aldus Günter Weigel, algemeen directeur van LTM. “We hopen nog veel meer spannende en spectaculaire foto’s te mogen bewonderen.”

© Moni Schleiwies (Zweden)

De Europese langeafstandswandelroute E1 loopt van de Noordkaap naar Zuid-Italië. De Europese fietsroute R1 loopt van Boulogne sur Mer via Londen naar St. Petersburg. Beide routes kruisen elkaar bij de Externsteinen in het Teutoburgerwoud bij Detmold.

Foto’s die tot op 10 km afstand langs de respectieve paden zijn genomen, kunnen in vier categorieën worden ingediend. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 3000 en voor elke categoriewinnaar is er € 500.

Meer info op https://e1r1-photoaward.eu