Home Featured Duursporters breken records met de nieuwe Garmin Enduro

Duursporters breken records met de nieuwe Garmin Enduro

0
Duursporters breken records met de nieuwe Garmin Enduro

Met de Enduro smartwatch van Garmin verleggen duur- en prestatiesporters hun limieten en leggen ze nog langere afstanden af. Dit hoogstaand technologisch toestel met functies zoals geavanceerde trainingen verzekert wekenlang batterijlevensduur.

Vandaag onthult Garmin de Enduro, een geconnecteerd GPS-multisporthorloge speciaal ontworpen voor duur- en prestatiesporters. Het is een stevig horloge, maar tegelijk licht en comfortabel, wat het ideaal maakt voor lange afstanden. Dankzij de power management modus en een Power Glass lens voor opladen met zonne-energie, gaat de batterij tot wel 65 dagen mee. (Met een volledig opgeladen batterij kan een atleet 70 uur GPS-modus gebruiken, wat verlengd wordt tot 80 uur dankzij de capaciteiten van de zonne-energie.)

Bovenop een complete opvolging van de welzijns- en gezondheidsgegevens, onderscheidt de Enduro zich met nieuwe functies speciaal voor trailrunners. Deze bieden een betere opvolging van de prestaties en zorgen voor een gerust gemoed tijdens trainingen. Kortom, de Enduro bevat onmisbare tools die duur-en prestatiesporters helpen zichzelf beter te trainen en keer op keer het beste uit zichzelf te halen.  

Trainen op superieur niveau

De Enduro helpt sporters die hun grenzen willen verleggen en geen uitdaging uit de weg gaan met verschillende training- en herstelfuncties. De vele functies van een traditionele multisporthorloge werden verbeterd om te beantwoorden aan de specifieke en veeleisende noden van duursporters:

  • TRAIL RUN VO2 Max: track je cardiovasculaire fitheid met de nieuwe VO2 Max, die zich aanpast aan de omstandigheden van het pad.
  • Verbeterde ClimbPro TRAIL: ontvang realtime informatie over de huidige en komende beklimmingen; waaronder de helling, de afstand, en het hoogteverschil, dankzij de Ascent Manager. Je hebt ook toegang tot informatie over je vooruitgang tijdens afdalingen.
  • Rust: selecteer de Ultrarun-acitiviteit om de tijd die je doorbrengt bij rustposten te registreren.
  • Mountainbike: track en analyseer de details van elke mountainbikerit: moeilijkheidsgraad van het pad, duur van de afdaling,…waardoor je na elke rit weer een score krijgt om de volgende keer te verbeteren.
  • Herstel: Het is essentieel om hersteltijd te voorzien tussen trainingssessies. Na elke sessie krijg je hersteladvies van de Enduro, dat houdt de aanbevolen rustperiode in tot je volgende (grote) inspanning, in functie van je slaap- en gezondheidsgegevens.
  • Aanbevolen Workouts: ontvang waardevol trainingsadvies gebaseerd op je fysieke conditie en dagelijkse loop- en ritsuggesties gebaseerd op je huidige trainingsbelasting.

Altijd geconnecteerd

Duursporters zakken af tot in de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het is dus essentieel om steeds geconnecteerd te blijven voor een optimale veiligheid. De Enduro zit  boordevol navigatie- en connectiviteitsfuncties, zoals de toegang tot verschillende globale satellietsystemen waardoor sporters kunnen navigeren in gebieden waar dat voor een klassieke GPS moeilijker zou zijn. Ook een hoogtemeter en barometer om het weer te monitoren en een elektrisch kompas met 3 wijzers bieden de gebruiker waardevolle informatie.

Gecombineerd met een Garmin inReach® Mini, kan je snel boodschappen versturen en ontvangen vanaf je pols en je locatie delen met je dierbaren, zelfs tijdens de langste sessies die je buiten de zones van het mobiele netwerk brengen. De inReach® Mini heeft ook een SOS-systeem. Als deze geactiveerd wordt, zal een interventiecoördinator de locatie van het toestel tracken, een interventieteam op de hoogte brengen en tijdens het incident in contact blijven met de voorgeprogrammeerde noodcontacten.

Gezondheid en welzijn

Bovenop zijn onmisbare trainings-en herstelfuncties, biedt de Enduro ook innovatieve functies om gezondheid en welzijn op te volgen: harstlagmonitoring, een Pulse OX sensor die je acclimatisatie aan de hoogte meet, geavanceerde slaapmonitoring enzovoort. De multisporthorloge bevat ook de exclusieve Body Battery, deze evalueert je energielevel waardoor je je trainingssessies en rustperiodes beter kan inplannen en daardoor weer de kwaliteit van je sessies zal verbeteren.  

Alle tools om jezelf te overtreffen binnen handbereik

De geconnecteerde multisporthorloge Enduro van Garmin is voorzien van een robuust maar licht design, een 1,4” scherm dat steeds actief is en een vizier in staal of titaan, bedekt met DLC en een nieuw nylon UltraFit polsbandje. De Enduromodellen zijn beschikbaar vanaf nu en hebben een adviesprijs vanaf € 799,99 tot € 899,99. Voor meer info: https://buy.garmin.com/nl-BE/BE/p/702797.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × 1 =