Home Nieuws TI-Raleigh Reünie en 5 jaar Eroica – te gek fietsfestijn

TI-Raleigh Reünie en 5 jaar Eroica – te gek fietsfestijn

0
TI-Raleigh Reünie en 5 jaar Eroica – te gek fietsfestijn
Foto Eroica Limburg - George Deswijzen

Op dit moment werkt Eroica hard aan de vijfde editie. Het belooft weer een te gek fietsfestijn te worden met deelname van veel wielervedetten waaronder hun ambassadeurs Jan Janssen, Joop Zoetemelk en Leo van Vliet. Ook viert Eroica dit jaar de uitgestelde TI Raleigh reünie en de 40e verjaardag van de Tour de France winst door Joop Zoetemelk. Rede genoeg om alvast in je agenda te zetten en vergeet niet om je tijdig te registreren – de registratie is al geopend!

UPDATE NIEUWE DATA: 3 & 4 SEPTEMBER 2021

Laat je verrassen door de unieke wielersfeer over de mooie beklimmingen, door de dalen, tussen de velden en langs de rivier de Maas in de regio die de thuishaven is van de Amstel Gold Race en daarnaast een wereldrecord aan wereldkampioenen heeft geleverd.

Foto Eroica Limburg - George Deswijzen
Foto Eroica Limburg – George Deswijzen

Nostalgische fietsen
Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer.

Eroica Limburg toertocht
Naast de TI-Raleigh reunion-ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 26 juni de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit vier routes:
-Family ride (40 kilometer)
-Heuvelland route (65 kilometer)
-Maas route (110 kilometer) en
-Drielandenroute (165 kilometer).

TI-Raleigh reünie
De dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden. Tevens wordt de uitgestelde 40e verjaardag van de Tour de France winst door Joop Zoetemelk gevierd. Reden genoeg om alvast in je agenda te zetten en om je te registreren voor Eroica Limburg 2021.

UPDATE NIEUWE DATA: 3 & 4 SEPTEMBER 2021
Hier vind je meer informatie: https://eroica.cc/nl/limburg

Persoonlijke wielerbeleving, met respect voor authenticiteit en cultuur
L’Eroica begon in 1997 door de droom en visie van Giancarlo Brocci. Brocci, die de waarden van de hoogtijdagen van het wielrennen zo bewonderde dat hij anderen opnieuw wilde laten kennismaken met het erfgoed dat veel van de Italiaanse geschiedenis, literatuur, cultuur en muziek heeft geïnspireerd.

L’Eroica is ooit begonnen als basis voor de bescherming en het behoud van de laatste grindwegen in Toscane. Deze romantische concepten leidden tot het idee van L’Eroica, een evenement dat aanvankelijk 92 deelnemers kende, of zoals de maker Giancarlo Brocci hen definieert, “jagers van emotie op twee wielen”. Nu zijn er meer deelnemers, maar persoonlijke benadering en respect voor authenticiteit en cultuur blijven centrale kernwaarden.

Foto Eroica Limburg - George Deswijzen
Foto Eroica Limburg – George Deswijzen

Nederlands wielerparadijs
De Provincie Limburg is onlosmakelijk verbonden met fietsen, een sport die stevig is geworteld in deze provincie. Limburg kan worden beschouwd als het Nederlandse fietsparadijs – in Maastricht werd in september 1869 een ‘snelheidstest op houten vélocipèdes’ gehouden. Dit was vrijwel zeker de allereerste wielerwedstrijd in Nederland.

Enkele decennia later zou Mathieu Cordang geschiedenis schrijven als de eerste wereldkampioen uit Limburg. In 1895 won de wielrenner uit het dorpje Blerick het wereldkampioenschap voor baanwielrennen in Keulen. In Limburg kun je de passie voor fietsen voelen. Mensen zijn niet alleen trots op hun eigen profwielrenners, maar ook op de vele fietsroutes in de buurt. Sinds het begin van de 20e eeuw is het glooiende en heuvelachtige landschap het toneel geweest van talloze spannende wielerwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × 3 =