AntiMos(quito)-collectie van Vaude geeft muggen geen kans

vaude geeft muggen geen kans!

Zomertijd is ook muggentijd. Uiteraard kan je insmeren en muggenkaarsen aansteken of vroeg in je tent kruipen. Maar een pak handiger is antimuggenkleding, zoals de broeken, shirts en andere items voor volwassenen en kinderen uit de AntiMos(quito)-collectie van Vaude. Impregnatie met natuurlijk geraniol biedt bescherming tegen muggen en andere stekende insecten, en zelfs tegen de zon.

Geraniol komt voor in planten zoals rozen, currykruid, koriander, lavendel, laurier, tijm, citroenmelisse en geraniums. De actieve stof is biologisch afbreekbaar en veroorzaakt
geen neurologische schade bij mens noch dier. In tegenstelling tot veel andere
insectenwerende middelen met Permethrin doodt het stofje vliegende insecten niet, maar stoot de geur hen af.

Natuurlijk insectenwerend

AntiMos(quito)-kleding van Vaude is dus van nature insectenwerend. Daarnaast beschermt de
kleding je tegen schadelijke uv-stralen. De impregnering blijft circa 20 wasbeurten bij 30° C behouden. Daarna kan je de kleding opnieuw behandelen.

Duurzame productie

Alle kledingstukken uit de AntiMos(quito)-collectie van Vaude dragen het Green Shape-label, dat staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign-gecertificeerde materialen.

Voor hem & haar

Vanaf zomer 2021 zijn de populaire Farley-broeken van Vaude voorzien van muggenafweer
en uv-bescherming op basis van natuurlijk geraniol. De Farley ZO Pants V is verkrijgbaar als
Pants, Zip-Off, Capri of Shorts, droogt snel en is onderhoudsvriendelijk.

Bijpassend is er het Rosemoor Shirt II in een versie met korte of lange mouwen. Deze lichte, luchtige en sneldrogende overhemden zijn gemaakt van gerecycleerd polyester.

Voor de kids

Erg makkelijk is deze broek met afritsbare pijpen, de Kids Detective Antimos Zip-Off Pants. De stof voelt zacht en comfortabel aan en beschermt de huid (UPF 50+).

Of kies de Kids Caprea Antimos Pants. Ook deze broek verdrijft met natuurlijk geraniol muggen en andere plaaggeesten. De broek droogt snel en heeft nauwsluitende tekenmanchetten.

www.vaude.be