Home Lees Far Out Online 2021 > Lente/Zomer De bucketlist van Annemie Struyf

De bucketlist van Annemie Struyf

0
De bucketlist van Annemie Struyf

Tien weken lang zaten we elke dinsdag aan onze tv gekluisterd voor de volgende aflevering van het Hoge Noorden. In deze mooie reeks op Eén volgde Annemie Struyf – wereldreizigster, tv-maakster en geboren vertelster – zeven Vlaamse gezinnen die ons kikkerlandje inruilden voor het adembenemende Noorwegen. Een aanstekelijke natuurbelevenis waarvan niet alleen ons hart, maar ook dat van Annemie nog steeds harder gaat kloppen.

Tekst: Sandra Gyles & Annemie Struyf / Foto: Thierry Van Vreckem

Annemie, van welke natuurbelevenis kan je zelf echt genieten?

“Tegenwoordig geniet ik enorm van het buiten slapen in een tentje. Dat hoeft zelfs niet op reis of op avontuur te zijn. Gewoon een tentje in de tuin opzetten en buiten gaan slapen, voelt al heerlijk avontuurlijk en ontspannen aan. Die buitenlucht, die frisheid, die nachtelijke geluiden… Daarvan slaap ik enorm goed. Mijn ultieme tip? Leg een goede matras in je tentje en kies een goede slaapzak. Qua slaapcomfort is dat echt heerlijk.”

Welke natuurbestemming prijkt bovenaan je bucketlist en met wie wil je daarheen?

“Ik zou heel graag via de Noorse fjordenkust naar het noorden varen en dan oversteken naar Spitsbergen, in de Noordelijke IJszee. Het eiland is dubbel zo groot als België en voor twee derde bedekt met gletsjers, ijs en sneeuw. Ik ben deze reis momenteel aan het plannen, samen met mijn beste vriendin. Wij samen, in de wilde natuur, dan zijn we op ons best.”

Aan welke verwegervaring denk je nog steeds met een warm hart terug?

“Voor een reportage ben ik eens te paard de Andes overgestoken, van Chili naar Argentinië. Onvergetelijk. Nooit heb ik me zo klein en nietig gevoeld, nooit heb ik zo genoten van een tocht. De hele dag op de rug van een paard. Buiten slapen. Met de paarden door de metershoge sneeuw. Ik weet wel niet of ik het opnieuw zou durven. In 2013 viel ik van een op hol geslagen paard, met een verbrijzelde elleboog tot gevolg. Sindsdien heb ik nooit meer paardgereden.”

Is er een bepaalde buitenbeleving of uitdaging die je nog wil aangaan?

“Een echt lange voettocht, die staat nog op mijn bucketlist. Genre stappen naar Rome of naar Santiago de Compostela. Fascinerend hoe dit soort tochten de mens voor zeer uiteenlopende redenen blijft aantrekken. Maar eerst nog even verder werken aan een nieuwe televisiereeks, dichtbij huis, in Vlaanderen. Veel wil ik hierover nog niet kwijt, behalve dan dat het opnieuw een meeslepende, ontroerende en hartverwarmende reportage wordt.”

Wat is je lievelingsitem voor de outdoors en wat ontbreekt er nog in je kast?

“Mijn lievelingsitem is mijn dunne, zijden slaapzakje. Dat neem ik altijd en overal mee naartoe. Wat er nog ontbreekt? Een goede tweepersoonsluchtmatras voor in mijn tentje!”

www.annemiestruyf.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien − dertien =