Home Lees Far Out Online 2021 > Lente/Zomer Getest! De She-P – Plassen als een vent?

Getest! De She-P – Plassen als een vent?

0
Getest! De She-P – Plassen als een vent?

Voor veel duursporters is plassen een thema. Hoe doe je dat, als je urenlang gaat duiken met een drysuit aan, kitesurfles geeft aan de zee of graag parapent tot de zon onder gaat? Voor mannen is er een simpele oplossing: zij gebruiken een condoomkatheter met een slangetje eraan dat naar buiten ‘afwatert’. Vrouwen hebben het moeilijker: zij moeten aan de slag met luiers, of drinken weinig – met gevaar voor dehydratatie en concentratieverlies. Tot ze de She-P ontdekken!

Tekst: Karlien Engelen

Wat is het?

De She-P is een soort plastuit van heel zachte en flexibele siliconen, die je vastplakt en de hele dag kunt dragen. Aan het tuitje zit een connectiestuk dat je aansluit op de P-valve van je drysuit of rechtstreeks op een slangetje dat je ‘overboord’ kunt hangen. De She-P maak je eenvoudig schoon en is zo vaak te herbruiken als je wil.

Doet dat niet pijn?

Voor het testen van de She-P was ik nog niet 100% overtuigd. Zo’n groot ding in je broek, valt dat erg op als je rondloopt? Doet het pijn als je beweegt? Hoe plak je zo’n ding op en verwijder je het weer? Hoe doe je dat als je in een camper slaapt, bij vrienden verblijft of ’s avonds na het sporten rechtstreeks op restaurant gaat? Enne, het belangrijkste: hoe groot is de kans op lekkage? Gelukkig werden de meeste zorgen bij de eerste testsessie (veilig thuis) al weggenomen.

Gemaakt door en voor sportvrouwen

De She-P is ontworpen door Heleen, een Nederlandse duikster die urenlang onder water blijft om te fotograferen en filmen. Als ervaringsdeskundige weet ze precies wat wel en niet werkt… Het siliconen tuitje is zacht en flexibel, de lijm plakt goed en de remover doekjes doen hun werk, al prikt de alcohol wel op de huid! She-P gebruiksters wisselen tips en ervaringen uit in een besloten Facebookgroep.

In het wild

Na de thuistest is het tijd voor het echte werk. Op een voorjaarsdag reis ik met mijn parapente naar een startplaats in de Ardennen. De She-P heb ik thuis geïnstalleerd en na een lange dag wandelen en vliegen ben ik blij dat ik het voorzichtig mag losmaken. Wat een uitvinding! Het moeilijkste is nog het mentale aspect, om te plassen terwijl je je broek aan hebt. Dat vraagt concentratie en oefening.

www.she-p.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijftien + 5 =