Dolende reizigers, pelgrims en avonturiers op Fiets- en Wandelbeurs 23-24/4

Tal van bestemmingen passeren de revue in het lezingprogramma van de Fiets- en Wandelbeurs Online Experience. Ruim vijftig ervaren Vlaamse en Nederlandse fietsers en wandelaars nemen je vrijdag 23 en zaterdag 24 april mee op hun tochten tijdens hun presentaties.

Een greep uit de lezingen

Stadse tochten

Rutger Burgers is een ervaren wandelroutemaker, al ruim 30 jaar is hij op dat gebied actief. Samen met Rob Wolfs was hij de bedenker van de populaire Trage Tochten.

Dit keer zoomt hij in op de Stadse Tochten onder het motto: ‘wandelen door de groene gangen van de stad’. Daarbij kiest hij altijd voor paadjes en plekken die zelfs voor eigen inwoners verrassend zijn.

WeLeaf: zonder tijdslimiet op wereldreis

De Nederlands-Vlaamse combi WeLeaf, ofwel Zoë Agasi en Olivier Van Herck, trekt al jaren enthousiast de wereld over.

De twee zeilden de Atlantische Oceaan over, fietsten naar het einde van de wereld, doorkruisten heel Zuid-Amerika, wandelden de Appalachian Trail en nog veel meer. Zelf zeggen ze:
“De fiets is onze leermeester, ons kompas en onze vrijheid op deze weg.”

Voor vier maanden een pelgrim

Everdiene Geerling nam vier maanden vrij om in haar eentje de Via Francigena te lopen: de pelgrimsroute van Canterbury naar Rome. Maar waarom ga je een dergelijk avontuur aan? Wie en wat kom je tegen?

Ze vertelt op de Online Experience een persoonlijk verhaal, geïllustreerd met prachtige beelden van Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

In het spoor van Olav

Gea van Veen ging op reis in het Hoge Noorden en volgde het spoor van het Olavspad: ruim 600 km fietsen van Oslo naar het graf van de heilige Olav in Trondheim.

Ze doorkruiste daarbij de hele ‘druppel’ van Noorwegen; ‘een land vol zuivere lucht en eindeloze natuur’. Een aanrader voor wie eens iets anders wil dan de bekende pelgrimsroutes naar Santiago of Rome.

Peter Molog: Emo’s Reis

Peter Molog vertelt over zijn fietsreis naar Rome in het spoor van de 13e-eeuwse abt Emo. De tocht begint in Noord-Groningen gaat via Noord-Frankrijk en de Franse Alpen naar Rome.

Tot aan de Alpen gaat de route nauwelijks door toeristische gebieden en zul je ook weinig andere fietsers tegenkomen. Leidraad op Mologs tocht was een boek van Dick de Boer, waarin de hele reis van Emo staat beschreven.

Peter van Rossum: Katharen-Basken-route

Ook Peter van Rossum ging op de fiets naar het zuiden. Hij volgde de Katharen-Basken-fietsroute, die van Narbonne naar Biarritz slingert in Zuid-Frankrijk.

Onderweg volgeden levendige stadjes, burchten en slaperige dorpjes die onlosmakelijk verbonden zijn met de boeiende katharenhistorie elkaar op. De steeds wisselende uitzichten op de Pyreneeëntoppen geven daarbij een extra beleving aan deze route.

Fiets- en Wandelbeurs Online Experience

Dit is maar een kleine greep uit lezingprogramma. Kijk voor meer informatie op: www.fietsenwandelbeurs/online-experience.

210317 100% Women Peak Challenge Zwitserland