Beleef de Fiets- en Wandelbeurs Online Experience op 23 & 24 april

Beleef de Fiets- en Wandelbeurs Online Experience op 23 & 24 april

De Fiets- en Wandelbeurs is een jaarlijks hoogtepunt voor vakantiegangers, wandel- en fietsliefhebbers uit de Lage Landen. Niet alleen vind je er een brede mix aan inspiratie en informatie, je kan er ook superinteressante workshops bijwonen en meedoen aan toffe activiteiten. Dit jaar vindt de beurs voor het eerst online plaats. Zet 23 en 24 april 2021 op je agenda, want ook dit jaar is het een niet te missen event.

Fiets- en Wandelbeurs online

De Online Experience heet de online editie van de Fiets- en Wandelbeurs. De Online Experience zal er net uitzien zoals een echte beurs, maar dan virtueel.

Je komt binnen in een soort 3D-beurscomplex met een centrale hal, een receptie, een café en verschillende zalen waar lezingen en workshops plaatsvinden. Vervolgens kan je door te klikken digitale stands tevoorschijn toveren.

Wil je meer weten, dan kan je rechtstreeks via de stand een brochure downloaden, video bekijken of zelfs chatten of videobellen met de exposant. Een lijst met alle deelnemers en exposanten vind je op de website van de Fiets- en Wandelbeurs. Wil je alvast een afspraak maken, dan kan dat ook.

Tonnen inspiratie en informatie

Of er veel valt te beleven? Absoluut! Net als andere jaren zijn de – dit keer virtuele – lezingen en workshops populair. Het programma is goed gevuld, dus wie wil is het hele weekend zoet. In één klik meld je je aan voor een activiteit naar keuze. Positief van een virtueel event: de zaal zit nooit vol. Meedoen kan dus altijd. Sommige lezingen en workshops zijn opgenomen en kan je tot twee weken na de beurs online bekijken.

  • Bezoek bestemmingen

In de beurshal vind je tal van toffe bestemmingen, e-bikemerken en informatiestanden. Klik op de gewenste bestemming en kies met welke regio of organisatie je in gesprek wilt komen. Liever niet videobellen? Dan kijk je gewoon rustig rond of stel je vragen via de chat.

  • Woon interessante lezingen bij

Grijp je kans om mee te reizen met avonturiers en auteurs. Er zijn op vaste tijden interessante lezingen te volgen. Klik gewoon op de lezinghal, of open het programma van de dag via het blokkenschema onder in je scherm. Er zijn zowel fiets- als wandellezingen, van dichtbijbestemmingen tot bucketlistmateriaal.

  • Leef je uit in een workshop

In de workshophal doe je live mee met bijvoorbeeld kookworkshops, yoga of een workshop navigeren met de gps. In tegenstelling tot de andere lezingen kunnen er hier wel een maximumaantal deelnemers meedoen, dus wees er snel bij!

  • Ga mee op café

Wat is een beurs zonder café om even bij te komen van alle indrukken én in contact komen met andere bezoekers. Wie weet ontmoet je wel een nieuw wandelmaatje of win je iets tijdens de quiz? In een virtuele kroeg kan alles. Je hoeft niet eens een BOB te regelen.

Zuidzeeroute (c) Luc Oteman

Fiets- en Wandelroute van het Jaar

Traditiegetrouw wordt tijdens de Fiets- en Wandelbeurs ook de Fiets- en Wandelroute van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Los van wie de uiteindelijke winnaar is, is elk van de routes er eentje die we graag op onze agenda zetten!

Op de Shortlist Wandelroute van het Jaar 2021 staan nog 5 bestemmingen, namelijk het wandelnetwerk de Merode in Vlaams-Brabant, de Lange Afstandswandeling in het RivierPark Maasvallei, het streekpad Westfriese Omringdijk, het Pad van de Vrijheid rondom Wageningen en de wndelroute van Nijmegen naar Plasmolen.

De kanshebbers voor de titel Fietsroute van het Jaar 2021 zijn de Iron Curtain Trail die het voormalige Ijzeren Gordijn volgt van Gmund naar Bratislava, de Oranjefietsroute van Apeldoorn naar het Duitse Moers, de LF Zuidzeeroute en de LF Kustroute van Cadzand naar Bad Nieuweschans.

Zelf een nieuwe of recent vernieuwde route gewandeld of gefietst die volgens jou de titel verdient? Vertel het aan de jury en wie weet staat het traject wel mee op de shortlist voor volgend jaar!

Fiets- en Wandelbeurs Online ExperienceOnline Experience praktisch

  • Wanneer? Vrijdag 23 & zaterdag 24 april.
  • Waar? Virtueel! Je kan dus van gelijk waar meedoen.
  • Voor wie? Wandelaars, fietsers, vakantiegangers, outdooravonturiers, families met kinderen, reislustige vrijgezellen, grey nomads… Kortom: iedereen die graag buiten komt, jong en oud.
  • Wat kost het? Voor slechts €5 (in voorverkoop) woon je zoveel lezingen, workshops en informatisessies bij als je wil.
  • Tickets bestellen?! Dat kan online. Tot en met 22 april betaal je slechts €5 per huishouden. Na aankoop ontvang je een toegangscode en een link waarmee je op 23 en 24 april kan inloggen. De dag van de beurs zelf kost een ticket €7.
  • Met een betalend ticket (per huishouden) kan je tot twee weken na de beurs nog de lezingen en stands met informatie bezoeken.

210317 100% Women Peak Challenge Zwitserland