Home Bestemmingen 5 redenen om Zuid-Tirol op je bucketlist te zetten

5 redenen om Zuid-Tirol op je bucketlist te zetten

0
5 redenen om Zuid-Tirol op je bucketlist te zetten

300 dagen zon, glooiende alpenweiden, uitdagende bergpieken en goddelijk eten? Daarvoor moet je in het meest noordelijke puntje van Italië zijn: Zuid-Tirol, met aan de oostkant de machtige Dolomieten. We zoomen in op 5 redenen om Zuid-Tirol op je bucketlist op je bucketlist te zetten (ook al zijn het er veel meer)…

Foto’s: IDM Südtirol/Andreas Mierswa & Marion Lafogler

1. Het best bewaarde geheim van Italië

Ze zijn er nog, geheimtips. Zuid-Tirol is er daar een van. Er zijn inderdaad maar weinig plekken in de Alpen waar je in alle rust geniet van 300 zonzekere dagen te midden van mediterrane landschappen en met uitzicht op de pieken van de Dolomieten. Niet voor niets is dit een UNESCO-Werelderfgoedsite. Tel daar het scala aan outdoormogelijkheden voor jong en oud bij op en je weet dat je voor je volgende vakantie goed zit.

2. Perfecte mix van alpine en mediterrane invloeden

Het genot van de Alpen kent voor menig buitenliefhebber geen grenzen. De bergen zijn een outdoorwalhalla. Maar… ook de liefde voor de bergen gaat door de maag. Gelukkig is de Italiaanse dolce vita in Zuid-Tirol voelbaar van stad tot hut. Zuid-Tirol kent een heerlijke gastronomie en serveert de beste wijn. Wist je trouwens dat de provincie de meeste Michelin-sterren van heel Italië telt? 25 om precies te zijn, verdeeld over 20 restaurants.

3. Ideale fietsbestemming

Dat je kan wandelen, mountainbiken en klimmen in de Dolomieten hoeven we je mogelijk niet meer te vertellen. Waar minder mensen van dromen, is dat Zuid-Tirol ook een droombestemming is voor wie houdt van fietsen op de weg. Het plaatje hiernaast zegt eigenlijk al genoeg. Een uitzicht om U tegen te zeggen, klimmen en afdalingen die je altijd bijblijven. Als kers op de taart nog een bonustip: verschillende dagen per jaar zijn een select aantal bergpassen autovrij, speciaal voor wielertoeristen!

4. Families troef in Zuid-Tirol

De Familien Hotels Südtirol en de vakantieboerderijen zijn helemaal afgestemd op een vakantie met kinderen. Uitstapjes, wandelingen en tal van avontuurlijke activiteiten – via ferrata bijvoorbeeld – zijn geschikt voor jong en oud. In de zomer kun je ook heerlijk zwemmen in meren zoals de Kalterer See, het warmste meer van de Alpen. En in de natuurparken in de Dolomieten maakt het Dolomiti-Rangerprogramma van kinderen echte rangers (in spe).

5. Verrassend makkelijk reizen

Zuid-Tirol is snel en comfortabel bereikbaar. De Alpenregio ligt op ongeveer 1000 km van Brussel (via Duitsland en Oostenrijk over de tolweg Brennerautobahn). De treinrit van Brussel via München naar Bolzano/Bozen duurt ongeveer 11 uur. Luchthavens Innsbruck en Verona liggen op minder dan twee uur rijden. En eenmaal ter plaatse kan je gebruikmaken van het openbaar busvervoer tussen de dorpen in en de kabelbaan naar de toppen. Last but not least: wil je je bucketlist meteen afvinken, check dan de laatste updates m.b.t. eventuele coronamaatregelen. Sinds 21 juni 2021 is Zuid-Tirol een witte zone.

Over volgende twee bestemmingen vertellen we je graag meer:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

1 + vier =