Home Nieuws Stadssafari in de Antwerpse Voorkempen op de Dag van de Trage Weg

Stadssafari in de Antwerpse Voorkempen op de Dag van de Trage Weg

0
Stadssafari in de Antwerpse Voorkempen op de Dag van de Trage Weg
(c) Thanh Nguyen/Pexels

De rand van Antwerpen ligt bezaaid met trage wegen. Regionaal Landschap de Voorkempen organiseert op de Dag van de Trage Weg een stadssafari die deelnemers via ongekende paadjes op groene plekjes brengt. Wandelaars kiezen lengte, route en formule naar eigen vermogen en goesting. De dagtochten zijn 25 kilometer, 15 of 7 kilometer lang. Aan de tweedaagse formule (16-17 oktober) met overnachting kunnen 80 mensen deelnemen.

“Samen met de specialisten van Trage Wegen vzw stippelden we routes uit langs weggetjes waar je normaal nooit komt,” licht Ines Van Limbergen, coördinator van Regionaal Landschap de Voorkempen toe. “Wie deelneemt aan de tweedaagse formule krijgt de unieke kans om te slapen in een idyllische setting in beschermd landschap Ertbrugge. Hier voelt elke wandelaar zich ‘op den buiten in ’t midden van de stad’.”

Korte wandellus van 7 of 15 km

De korte wandellussen vertrekken en eindigen op dezelfde locatie in Deurne en Merksem en zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Starten kan tussen 8 en 15 uur. Onderweg is er animatie voorzien en na de wandeling blaas je in de landschapsbar uit bij een drankje. Stad Antwerpen biedt alle deelnemers een gezond tussendoortje aan. Deelnemers betalen 3 euro. Voor de wandellussen hoef je vooraf niet in te schrijven, maar je doet er de organisatie wel een plezier mee.

Dagtocht 25 km en wandelweekend 50 km

Voor de dagtochten van 25 kilometer en de wandeltweedaagse (2 x 25 kilometer) is vooraf inschrijven wel verplicht. Startplaatsen zijn er in Ekeren, Merksem en Deurne.

  • Een dagtocht kost 10 euro. Dat is inclusief snacks, water en een ticket voor het openbaar vervoer of velo.
  • De tweedaagse wandelsafari kost 60 euro. Voor dit bedrag krijgen deelnemers bagagetransport, snacks, overnachting in je eigen tent, diner in buffetstijl op zaterdagavond en ontbijt en lunch op zondag.

Wie de routes graag in gezelschap aflegt zonder de weg te moeten zoeken, kan de tochten onder begeleiding van Pieter of Laura van Trage Wegen vzw wandelen. Zij nemen allebei een groep wandelaars onder hun hoede. Plaatsen zijn beperkt. www.rldevoorkempen.be/safari

Dag van de Trage Weg

De timing van wandelsafari is niet toevallig. Dat weekend verkennen duizenden wandelaars en fietsers trage wegen in gans Vlaanderen. Verhard of onverhard, breed of smal, doorheen het landschap of midden door dorpen en steden. Trage wegen brengen je overal veilig en avontuurlijk.

“Op verschillende plekken werken we met vele partners aan de opwaardering van trage wegen. De verstedelijking zet hun bestaan vaak onder druk. Om hen in de kijker te zetten, organiseren we deze tweedaagse. Wie weet ontdek je een nieuw weggetje op een route waar je soms passeert of inspireren we deelnemers om er vaker te voet op uit te trekken. Dat zou mooi zijn,” zegt voorzitter Jan De Haes.

Maak kans op een gratis glamping-arrangement

Regionaal Landschap de Voorkempen geeft een gratis overnachting voor twee in een glampingtent op camping Ertbrugge weg. Beantwoord de wedstrijdvraag op www.rldevoorkempen.be/glamping correct vóór 6 oktober en maak kans. Wie al inschreef voor de tweedaagse en als winnaar uit de bus komt, krijgt het inschrijvingsgeld terug.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee + 4 =