Klean Kanteen Gives Back: welk lokaal project wil jij steunen?

Klean Kanteen Gives Back stem nu

Klean Kanteen doneert jaarlijks 1% van haar verkoop aan milieuorganisaties wereldwijd. In samenwerking met distributeur Elements ging het merk op zoek naar lokale milieuorganisaties om te steunen. Eerder dit jaar vroegen we ook onze lezers om zelf projecten aan te dragen. Alle inzendingen zijn ondertussen binnen. Nu is het tijd om te stemmen!

Klean Kanteen Gives Back: tijd om te stemmen!

Alle inzendingen zijn binnen. Aan jou om mee te bepalen welk Belgisch of Nederlands project absoluut een duw in de rug verdient. Lastig kiezen want de 10 weerhouden initiatieven zijn stuk voorstuk projecten met een straf verhaal.

Hieronder de projecten met een korte introductie. Op de campagne-website www.kleankanteen-gives-back.eu kan je je stem uitbrengen. Doe dit vóór 18 oktober!

10 projecten met een straf verhaal

In alfabetische volgorde:

  • Brussels Outdoor School: een democratische basisschool midden in de natuur, waar een groot deel van de dag buiten in het bos wordt doorgebracht. Wij willen onze kinderen respect voor de natuur bijbrengen en belangstelling voor de bescherming ervan. Locatie: Woluwe Saint Pierre, Brussel (BE).
  • Canal it Up: een burgerorganisatie die ontstaan is om iets te doen aan de plasticvervuiling in het kanaal dat centrum Brussel (BE) doorkruist. Ze focussen op drie problemen die zich voordoen in het kanaal en de ondergrondse rivier de Zenne: plasticvervuiling, slechte waterkwaliteit en gebrek aan natuur en biodiversiteit.
  • Klimaatcontact: KlimaatContact brengt mensen dmv groepsworkshops samen die elkaar inspireren om klimaatvriendelijke keuzes te maken en hierover het gesprek met anderen aan te gaan. Iedereen gaat op zoek naar de acties die écht bij ze passen, vanuit betrokkenheid en eigen individuele waarden. Actief in Vlaanderen (BE).
  • Loslaeter: kinderen duurzaam kansen geven om te groeien in verbinding met de natuur, zichzelf en anderen door middel van speeldagen, aanbod voor scholen, vakantiekampen en meer! Locatie: Sint-Niklaas, Antwerpen (BE).
  • Ludi Soli: Ludi Soli is een serieus, en toegankelijk, spel over het functioneren van de bodem. Aan het einde van het spel begrijpen de spelers waarom de bodem zo fundamenteel is, hoe we hem beheren en waarom ze onder druk staat. Actief in Nederland, België en Frankrijk.
  • Natuurpunt Rondom Burreken: het aangekochte gebouw in natuurgebied het Burreken ombouwen tot een demonstratiehuis (Het “Faunahuis”) voor natuurinclusief bouwen, met talrijke voorbeelden om fauna en flora in en rond een gebouw te behouden én te ontwikkelen. Locatie: Brakel, Oost-Vlaanderen (BE).
  • Natuurpunt Wielewaal: in kader van de Grote Opkuisactie worden opgekochte percelen met illegale vijvers en gebouwen rond Lier-Nijlen (BE) nu opgeruimd zodat de percelen terug gegeven kunnen worden aan de natuur. 
  • SEAD Sailing: een project om de Atlantische Oceaan rond te zeilen! Onze missie: wetenschappelijke kennis delen en getuigenissen verzamelen over duurzame praktijken in afgelegen gebieden van West-Afrika en Latijns-Amerika.
  • Zero Waste Nederland: Zero Waste Nederland staat voor een wereld waarin afval niet bestaat. Met zachte hand bewegen we de maatschappij in de goede richting. We dragen oplossingen aan waarmee consumenten, middenstanders, producenten en regelgevers vooruit kunnen. Actief in Nederland.
  • ZuidtrAnt: VZW transitie ZuidtrAnt realiseert projecten met een maatschappelijke meerwaarde rond klimaat, energie en circulaire thema’s in de zuidrand van Antwerpen (BE). Sinds 2012 organiseren ze repair café’s in de regio in samenwerking met de gemeentebesturen.

Stem mee!

In zowel België als Nederland zal Klean Kanteen twee organisaties steunen met een beurs van €2000 en €1000. Je stem uitbrengen kan nog t/m 17 oktober. In een tweede stemmingsronde mogen alle Klean Kanteen BeNe medewerkers een stem uitbrengen. De vier geselecteerde organisaties zijn op 1 november bekend.