Home Featured Enkel voor wilde wandelaars: Hike Like a Giant #2!

Enkel voor wilde wandelaars: Hike Like a Giant #2!

0
Enkel voor wilde wandelaars: Hike Like a Giant #2!

UPDATE 16/09/2022:

Vandaag, 16 september, starten niet minder dan 150 deelnemers aan de tweede editie van Hike Like a Giant. Dit driedaagse outdoorfestival is dan ook goed op weg om een wandelklassieker te worden. Deze editie is volledig uitverkocht, maar hou alvast 15-17 september 2023 vrij! 

Toegegeven: we staan al te trappelen. Na de ontzettend toffe ervaring tijdens de allereerste Hike Like a Giant (HLAG #1) staat de tweede editie, van 16 t/m 18 september 2022 met stip op onze avontuurlijke agenda.

Foto’s: We Are Outsiders/LUCID

Wat Hike Like a Giant is? “Een mentale outdoor rollercoaster”, aldus Ben, de Far Out-redacteur die mee was op de eerste editie (zijn verslag lees je hier).

Een plezante rollercoaster, dat wel. Want behalve drie volle dagen hiken in een van de wildste stukjes natuur in ons land en een tipje van Duitsland is HLAG vooral een wandelfestival, met voor en na de wandeluurtjes lekkere maaltijden in 2 oergezellige basecamps, livemuziek en een hartverwarmend kampvuur.

Iedereen een Giant!

Een grote troef van dit wandelfestival is het opzet. Hike Like a Giant is namelijk een uitdaging voor zowel ervaren hikers als fervente wandelaars. “Minimale wandelervaring mét een rugzak op je rug is weliswaar een must”, waarschuwt Tim Zeegers van organisatie We Are Outsiders (WAO) wel. “Je wandelt immers circa 30 kilometer per dag (Red.: op dag 1 en 2, op dag 3 zijn het er ‘maar’ 15) met je eigen spullen op je rug, over een avontuurlijke ondergrond en door de natuur.”

Maar verder is alles dus tiptop voor je geregeld. Je ontvangt de gpx-waypoints voor vertrek, voor wie wil is er een wandelkaart, onderweg zijn er verschillende checkpoints met water, powerfood en good vibes en aan het eind van de dag kan je je benen lekker strekken. De warme thee en zelfs een koud pintje staan klaar!

Dat en de toffe medewandelaars helpen je zelfs door de moeilijkste momentjes heen.

“Het is een persoonlijke beproeving, maar ook een niet te missen event door de gastvrijheid van alle wandelmaatjes en de geweldige verzorging door de crew van WeAreOutsiders. Loesje zei het pakkend: Een grens is eigenlijk de behoefte om verder te gaan… Volgend jaar weer van de partij !” – Egidius (de enige Nederlander in het gezelschap vorig jaar)

“Blaren! Pijn! Afzien! Modder! Natte voeten! Maar ook: verwondering over de mooie natuur, lieve vrienden, lekker eten, heerlijk knus slapen, onbekende solidaire medestappers die je even afleiden van de pijn, hagedisjes en eekhoorns die wegschieten, Vlaams muziektalent… Dat was HLAG voor mij. Een belevenis!” – Astrid

Hike Like A Giant #2 praktisch

  • Wanneer? 16-18 september 2022
  • Waar? Start en aankomst in Ovifat, België
  • Afstand en hoogtemeters? Ca. 75 km en 450 à 650 hoogtemeters
  • Voor wie? Iedereen ouder dan 16 jaar!
  • Inschrijven? Gewoon doen!
  • Prijs? € 245. Inclusief een goed gevulde knapzak, de kampeerplekken, een heerlijk diner, entertainment, basisverzekering en goede vibes. Waar voor je geld, noemen we dat.
  • Info? In mei en augustus gaan er ook 2 infoavonden door om je nog beter voor te bereiden op dit avontuur. Dit bij K2 op de Frankrijklei in Antwerpen. De data van deze infoavonden worden asap bekendgemaakt. 
  • Web? https://weareoutsiders.be

Handig om weten: de mannen en vrouwen van We Are Outsiders slaat opnieuw de handen in elkaar met het überfijne team van K2/deKampeerder. Speciaal voor deze tocht kan je via K2/deKampeerder een lichtgewicht tentje en/of een slaapzak en matje huren.

Tipje van de sluier

Ssjst… We houden het nog even stil, maar We Are Outsiders heeft grootse plannen voor later dit en volgend jaar. In 2022 volgt er na de 2de editie van Hike Like a Giant van 16 t/m 18 september de 1ste editie van Run Like a Giant (RLAG) in het weekend van 23-25 september. Ben je dus meer into lopen dan into wandelen, vet die kuiten dan al maar in!

Over 2023 vertellen we later meer. Net als bij de HLAG staan ook bij de RLAG behalve de activiteit, het eten, de muziek en gezelligheid centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × 4 =