Kleding van merinoswol? Altijd zalig! Fervente gebruikers getuigen

0
48
Kleding van merinoswol altijd zalig
(c) Woolpower

Veel mensen bergen hun thermische onder- en tussenkleding nog steeds op na een wintervakantie. Een gemiste kans, want zelfs met temperaturen rond de 10-15 graden maakt zo’n extra laagje een verschil. Zeker als je staat te wachten aan de bushalte, door weer en wind je fiets neemt of met de hond naar buiten gaat. Maar zelfs als je ‘s avonds rond een gezellige vuurkorf of een kampvuur zit. We vroegen enkele fervente gebruikers naar hun ervaringen met Woolpower.

Britt Van MechelenBritt Van Mechelen (31 jaar)
Activiteiten: wandelen, (trail)lopen, snowboarden, fietsen

Wanneer draag je Woolpower?

“In de winter draag ik dit dagelijks, zowel voor mijn verplaatsing naar het werk, op het werk als tijdens mijn sportactiviteiten. Ik kom regelmatig met de fiets naar kantoor. Zeker in de tussenseizoenen kan het ’s ochtends best koud zijn, waardoor thermisch ondergoed aangeraden is. Ik werk ook deels in een magazijn. In de winter is het daar een pak frisser dan aan mijn bureau, maar ook daar is een extra laagje erg fijn. Wanneer je de crewneck draagt, kan deze perfect onder een trui gedragen worden en niemand die het weet.”

Wat vind je grote voordelen?

“Een groot voordeel is dat dit materiaal antibacterieel is, waardoor je dit niet al te vaak hoeft te wassen. Gewoon openhangen en je kan dit de volgende keer weer aandoen. Voor sportactiviteiten draag ik de lite bij 10-12 graden en vanaf het kouder wordt, grijp ik naar de 200 gram. Tijdens het lopen draag ik bijna nooit een regenjas. Door het absorberende materiaal heb je niet het gevoel echt nat of koud te zijn. Wanneer er veel wind staat, doe ik eventueel een windjacket aan. De warmte wordt dan goed bijgehouden.”

Welke items draag je het vaakst?

“Ik draag dagelijks de sokken, van liner tot 400 gram afhankelijk van de temperatuur en de activiteit. Hier hanteer ik volgende ‘grenzen’: de liner in de zomer of in sneakers in de winter (sock liner), 200 gram vanaf 10 graden en 400 gram vanaf 5 graden of bij wandelactiviteiten. De broek draag ik eigenlijk enkel tijdens wintervakanties. Ik heb dan bijna altijd een liner broek aan omdat deze het vocht goed reguleert. Vanaf 0 graden zal ik voor de 200 gram gaan. Als bovenstuk draag ik graag de zipturtle neck. Die krijg je dankzij de halve rits makkelijk over je hoofd en doorheen de dag kan je de rits openzetten mocht het te warm worden.” 

Roel Apers (40 jaar)
Activiteiten: fietsen, wandelen en skiën

Wanneer draag jij Woolpower?

“Ik ben een enorme liefhebber van Woolpower en draag sommige stuks bijna het jaar rond. De dunne liner sokken zijn de beste dagdagelijkse kousen die je je kan inbeelden! Heerlijk zacht en ademend, geurneutraal én antibacterieel van nature. What’s not to like? Verder is de Crewneck 200 mijn favoriete shirt voor de koude dagen. Gewoon naar het werk of tijdens een mooie wandeling blijf je altijd comfortabel en droog. Tijdens de actieve fietstochten of bij het skiën ga ik dan voor de Tee Lite of Crewneck Lite. En de Beanie Lite blijft mijn favoriete muts in de winter.” 

Wat is je favoriete item?

“Misschien wat raar om geen product voor mezelf voor te stellen, maar als vader van twee jonge, actieve zonen ben ik zot van de Crewneck 200 gram en Socks 400 gram voor kids! Als ouder is het gewoon zo geruststellend te weten dat je kinderen lekker warm en comfortabel blijven door weer en wind. Sowieso spelen ze graag heel de dag buiten en ook de school probeert zo veel mogelijk activiteiten buiten te doen deze periode. Dat de producten van Woolpower zo duurzaam in gebruik zijn, makkelijk machinewasbaar zijn én gewoon niet zo vaak gewassen moeten worden is natuurlijk meegenomen.” 

Wat vind jij de grootste troeven van Woolpower kledingstukken?

“Alles klopt gewoon aan het merk. Eerlijke en duurzame productie in hun eigen fabriek in Zweden, met veel respect voor het ambacht en hun personeel. Zo is een naaister van a tot z verantwoordelijk voor een product en bijgevolg kan je de naam van de naaister terugvinden in elk stuk kledij. De kledij is dan ook nog eens zo aangenaam en duurzaam in gebruik. Sommige producten van Woolpower gebruik ik nu al bijna tien jaar en doen het nog steeds prima. Het merk past helemaal in mijn overtuiging om minder kledij te kopen maar om te kiezen voor echte kwaliteit.” 

Anton De GrootAnton De Groot (43 jaar)
Activiteiten: wandelen, voetbalvader, voetbalsupporter en genieten aan vuurkorven met vrienden

Wanneer draag je Woolpower bovenkleding?

Vanaf 12 à 13 graden draag ik steeds mijn bovenstuk. Al dan niet met nog kleding bovenop. Dit houdt me heerlijk warm zowel tijdens een hike of als ik stil sta. Als ik dan toch tijdens een activiteit zweet, dan weet ik dat mijn bovenstuk op zeer korte tijd terug droog is in tegenstelling tot een katoenen shirt. Eens die nat is krijg je deze bijna niet meer droog tijdens je activiteit en ‘kruipt de koude in je kleren’ zoals ze zeggen.”

Grijp je geregeld naar de broek?

“Hier maak ik een onderscheid tussen een passieve en actieve activiteit. Als ik naar mijn zoon zijn voetbal ga kijken (passief) of we steken de vuurkorf aan met vrienden dan doe ik mijn broek aan tussen 6 en 8 graden. Afhankelijk van de gevoelstemperatuur soms al vanaf 10 graden. Bij een goede wandeling of snowboardsessie (actief) doe ik mijn broek aan vanaf de temperatuur rond het vriespunt schommelt.”

Wat vind je grootste voordelen?

“Woolpower voelt heerlijk en zit super comfortabel. Is duurzaam (mijn boven- en onderstuk gaan nu 4 jaar mee (intensief gebruik!). Als ultieme tip kan ik nog meegeven dat het ook heerlijk zetelhangen is met je Woolpower outfit aan. Nooit meer koud!”

Marielle JauringMarielle Jauring (38 jaar)
Activiteiten: fietsen, fietsen en fietsen

Wanneer gebruik jij Woolpower?

“Tijdens het fietsen. Elke dag dus. Fietsen in plaats van me met gelijk welk andere vervoersmiddel verplaatsen, was voor mij altijd al een voor de hand liggende keuze. (Red.: de laatste paar jaar legde Marielle al vele tienduizenden kilometers af. Ze doorkruiste de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en haar ‘corona bike tour’ voerde haar door 15 Europese landen, goed voor 7095 km op 47 dagen.)

Wat is jouw favoriete Woolpower kledingstuk?

“De Zip Turtleneck Lite. Dit is een fantastische trui die ik bijna elke dag gebruik als ik fiets. Hij is precies warm genoeg, ademt zeer goed en ik vind het geweldig dat het truitje mijn hals helemaal bedekt, omdat ik anders snel last krijg van mijn keel. Hij past ook perfect onder mijn Primaloft-jas op koudere dagen zonder te volumineus te zijn.”

Je bent naar het schijnt ook fan van warme onderbroeken?

“De Long Johns 200 zijn mijn de-facto kledingstuk geworden voor koudere nachten. Het is een superwarme en comfortabele lange onderbroek, waar ik ook graag in chill. Ook geweldig om te fietsen op koudere dagen.”

Meer weten over de geheimen van thermische onder- en tussenkleding van Woolpower? Lees dan zeker dit dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

7 + 16 =